İki yakamız birleşmiyor

İki yakamız birleşmiyor

SP GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz: Ülkemiz 50 yılı aşkın bir süredir ABnin vermiş olduğu reçetelerle yönetiliyor

SP GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz: “Ülkemiz 50 yılı aşkın bir süredir AB’nin vermiş olduğu reçetelerle yönetiliyor. AB Türkiye’nin büyüyüp gelişmesini istemiyor. Reçetemiz yanlış olduğu için iki yakamız bir araya gelmiyor”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hasan Hüseyin Öz, milletin iki yakasının bir araya gelmediğini, batının reçeteleri ile kalkınma olamayacağını, batının Türkiye’nin kalkınmasını istemediğini belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu borç sarmalı konusunda bilgi verdi.

“Neden altyapı hizmetleri tamamlanamamış, neden yollarımız bitmemiş? Neden karayollarında dolaşan yüz binlerce araçtan bir tanesi bile bizim malımız değil? Neden kendi otomobilimizi, kendi uçağımızı kendimiz yapmıyoruz? Neden gençlerimiz işsiz? Neden çalışanların büyük bir çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor? Neden birçok insan karnını bile zor doyuruyor? Neden evlenenden daha çok boşananlar var? Neden terör var, neden kan ve gözyaşı var? Neden en önemli tesislerimiz bir bir batılıların eline geçiyor?” sorularına yanıt arayan Hasan Hüseyin Öz, iktidara gelen bütün siyasi partilerin bu soruların yanıtını vermek ve yanlış giden bir şeyleri düzeltmek için çaba harcadıklarını ancak, sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Gidilen yol yanlış olunca, alınacak sonuçların da yanlış olacağını belirten Saadet Partisi GİK Üyesi Hasan Hüseyin Öz, “Sonucun yanlış olmasının tek nedeni Avrupa Birliği’ne tam üye olmak için müracaat ettiğimiz tarihten bu güne kadar 50 yılı aşkın zamandır bütün iktidarlar AB’nin verdiği reçetelerle ülkemizin problemlerini çözmeye çalışıyor. İşte hata burada AB’nin verdiği reçetelerle bu ülkeyi kalkındıramazsınız. Çünkü batı dünyası kesinlikle ülkemizin kalkınmasını sanayileşmesini ve güçlü bir ülke olmasını istemez. Onun için bize doğru reçeteleri vermezler. Saadet Partisi olarak diyoruz ki, batının reçeteleri ile kalkınma olmaz. Batının reçeteleri iki yakamızı bir araya getirmez” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARA TAHAMMÜLLERİ YOK

Batı dünyasının tarihte 19 defa birleşip Haçlı Seferleri düzenleyerek Müslümanları yok etme girişiminde bulunduğunu, daha dün denilecek kadar yakın bir tarihte ise Türkiye’yi işgal etmeye çalıştıklarını hatırlatan Hasan Hüseyin Öz, “Batı, Hıristiyan ve onların Müslüman görmeye tahammülleri yok. Bizi yok etmek istiyorlar. Bizi yok etmek isteyenler hiç kalkınmamızı ister mi? Batıdan bize dost olmaz. Bizim yerimiz Hıristiyan dünyasının yanı değil. İslam dünyasının yanıdır” diye konuştu.

Batı reçeteleri ile ülkenin her yıl biraz daha borç batağına sürüklendiğini söyleyen Öz, “Bugün Türkiye’nin toplam borcu 537,8 milyar dolardır. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında toplam borcumuz 232,2 milyar dolardı. Demek ki AKP hükümetleri 10 yılda 305,6 milyar dolar daha borcumuzu arttırmış. Kişi başına düşen borç 3 bin 510 dolarken, bugün kişi başına düşen borç 7 bin 250 dolardır. Dünyaya yeni gelen bir bebek, 7 bin 250dolar borçlu doğuyor. Bu borcun her yıl ödenen faizlerine bakıldığında her yıl ortalama 50 milyar TL faiz ödüyoruz. Bu 50 milyar TL’nin ne anlama geldiği anlaşılsın diye bir hesap yapacak olursak, bu para ile tanesi 80 bin TL’den 625 bin daire alabilirsiniz. 625 bin daire demek, her yıl bir buçuk Konya’nın faize gitmesi demektir” dedi. Hükümetin bu yüksek faizi ödeyebilmek için ise özelleştirme adı altında devlete ait olan kaynakları tek tek sattığını söyleyen Hasan Hüseyin Öz, “Tüpraş, Telekom, çimento fabrikaları, şeker fabrikaları bir bir satılıyor. Ama borç azalmıyor, artıyor. Bedelli askerlik diyor, 2B arazilerinin satışını yapıyor. Elinde avucunda ne varsa borçlara karşılık veriyor” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.