İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor

İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptığı insani yardım ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bir basın açıklaması paylaştı.

Afet bölgesine ilişkin İHH’nın 1 aylık faaliyetlerinin sıralandığı açıklamada, depremzedelere yönelik yardımların devam edileceği belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgede acil yardım çalışmalarına başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı afet bölgesindeki 1 aylık çalışmalarına ilişkin bir basın açıklaması paylaştı. Bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile 11 ilde faaliyet gösteren İHH, depremzedeler için 1.100 adet konteyner kurulumu için çalışmalarına devam ediyor. İnsani yardım çalışmalarının sürdüren İHH, gıda, barınma ve giyecek gibi desteklerle milyonlarca afetzedeye destek oldu.

İHH, DEPREMZEDELER VE HAYIRSEVERLER ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Afet bölgesindeki çalışmalara ilişkin İHH tarafından yayınlanan basın açıklamasında, “Afet bölgesine 900 adet TIR ve kamyonla yardımlar ulaştırıldı.  Afetzedelere yönelik yapılan yardımlar kapsamında 1 milyon 977 bin 595 adet sıcak yemek, 5 milyon 529 bin 324 adet ekmek dağıtıldı. 2 bin 650 adet çadırın dağıtıldığı afet bölgesinde 230 bin 729 adet battaniye ve 162 bin 576 adet hijyen kiti ulaştırıldı. Bebek bezi, gıda paketi, kumanya ve yakacak gibi birçok yardım için de hayırseverler ve depremzedeler arasında köprü olan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deprem bölgelerindeki yardım çalışmaları devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deprem bölgelerinde yaptığı yardım çalışmalarına destek olmak isteyen bağışçılar DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunulabilir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.