İhale Yapılamadığı İçin Öğrenciler Okula Kamyon Ve Patpatla Taşınıyor

İhale Yapılamadığı İçin Öğrenciler Okula Kamyon Ve Patpatla Taşınıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı köyünde taşıma ihalesi yapılamaması öğrenci ve velilerini zorda bırakıyor. Sabahları bazı çocuklar aileleri tarafından otomobillerle, bazıları patpat olarak adlandırılan tarım aracı, bazı öğrenciler...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı köyünde taşıma ihalesi yapılamaması öğrenci ve velilerini zorda bırakıyor. Sabahları bazı çocuklar aileleri tarafından otomobillerle, bazıları patpat olarak adlandırılan tarım aracı, bazı öğrenciler de canlı hayvan taşımacılığında kullanılan kamyonlarla okula getiriliyor.

İddiaya göre, Alaplı ilçesinde köylerde yapılan taşımalı eğitim ihalesinde servis sahipleri ile milli eğitim müdürlüğü arasındaki fiyat anlaşmazlığı nedeniyle Kasımlı köyü taşımalı eğitim ihalesi yapılamadı. İhalenin yapılamamasından dolayı okula gitmesi gereken çocuklar aileleri tarafında kendi imkanları ile okula getiriliyor. 14 köyden yaklaşık 600 öğrencinin öğrenim gördüğü Kasımlı İlköğretim Okulu'na kimi öğrenciler otomobiller, kimileri patpat olarak adlandırılan tarım aracı kimileri de canlı hayvan taşımacılığında kullanılan kamyonlarla getiriliyor.

Öğrenci velileri servislerin olmamasından dolayı çok büyük zorluk yaşadıklarını, çocuklarını her gün okula getiremeyeceklerini, servis sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.

EKAP sistemi ile Türkiye genelinde yapılan açık ihalede 71 hattın satıldığı, Kasımlı ve Duranlı köylerindeki ihalelerin sonuçlanamadığı öğrenildi. Alaplı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.