Iğdır'da Kerbela Şehitleri İçin Kan Akıtma Yerine Kan Bağışı Yapıldı

Iğdır'da Kerbela Şehitleri İçin Kan Akıtma Yerine Kan Bağışı Yapıldı

Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1375. yıldönümü nedeniyle Iğdır'da anma programı düzenlendi. Vatandaşların gözyaşına boğulduğu programda duygulu anlar yaşandı. Peygamber Efendimiz'in(sav) torunu İmam Hazreti Hüseyin ve...

Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1375. yıldönümü nedeniyle Iğdır'da anma programı düzenlendi. Vatandaşların gözyaşına boğulduğu programda duygulu anlar yaşandı.

Peygamber Efendimiz'in(sav) torunu İmam Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin 1375. yıl dönümü nedeniyle her yıl Asri Mezarlık'ta düzenlenen anma programı, bu yıl güvenlik gerekçesiyle Zübeyde Hanım Bulvarı'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Ehlibeyt Derneği Başkanı Veli Beder, güvenlik gerekçesiyle iptal edilen program için "Son 10 gündür konuşulan bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum. Kimsenin içinde korku yoktur, burada en önemli olan insanlarımızın huzur ve güvenliğidir." dedi.

Aşure merasiminde zincirlerle dövünerek yürüyen vatandaşlar, Hz. Hüseyin için ağıt yaktı. Kerbela olayının canlandırma gösterisinin yapıldığı anlarda bulunan vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda devam eden merasim programında bazı vatandaşlar, Kerbela şehitleri anısına 'başvurma' diye tabir edilen kan akıtma yerine, Kerbela şehitleri için Kızılay'ın kurduğu çadırda kan bağışında bulundu.

Öte yandan, şehirde aşure merasimi çerçevesinde Ehlibeyt Alimler Mektebi Derneği ise Asrı Mezarlık'ta ayrı bir program tertipledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.