İef Heyecan Başlıyor, 60 Ülke İzmir’e Gelecek

İef Heyecan Başlıyor, 60 Ülke İzmir’e Gelecek

Bu yıl 82.'si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını 29 Ağustos’ta açıyor.

Bu yıl 82.'si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını 29 Ağustos’ta açıyor. Bu sene, 'Gücü Geçmişinde, Heyecanı Geleceğinde' sloganıyla öne çıkan fuar, 8 Eylül tarihine kadar sürecek.

Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yılki organizasyon ile 82. kez dünyaya kapılarını açıyor. Partner ülkenin ‘Sri Lanka’, onur konuğu ilin ‘Sinop’, temasının ‘Sağlık’ olduğu İEF’ye 20 farklı ürün grubunda 286’sı yabancı toplam 1.125 firma katılıyor. Bu yılki fuara, 60 ülkeden katılımcı bekleniyor. TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarı, 1,5 milyonu aşkın kişinin ziyaret edeceği öngörülüyor. Fuar giriş ücretleri tam 2 TL, öğrenci 1 TL olarak belirlendi. Önceki yıllardan farklı olarak, sadece uluslararası katılım holü yurt dışı katılımcı firmalardan gelen talep doğrultusunda 29 Ağustos-2 Eylül 2013 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 11 gün boyunca devam edecek.

Fuarın ana teması ise 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar/ Herkes için sağlık' temasıyla yola çıkan EXPO 2020 İzmir hedefi ile bütünleşecek şekilde 'Sağlık' seçildi. Bu çerçevede sağlık sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde ayrılan bu özel alanda, devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık kurumları, sağlık merkezleri, sağlık ekipmanları firmaları, sağlık dernekleri gibi kurum ve kuruluşlar yer alacak. Sağlık teması kapsamında fuar süresince sağlıklı yaşam aktiviteleri, sağlıklı sohbetler ve saatler, seminer gibi çeşitli etkinlikler olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yıl 1090 olan katılımcı firma sayısının bu yıl 286’sı yabancı olmak üzere 1125’e çıktığını söyledi. Kocaoğlu, geçen yıl 73,5 bin metrekare üzerinde kurulan fuarın bu yıl 85 bin metrekarelik alanda gerçekleşeceğini kaydetti. Fuarın sloganının 'Gücü Geçmişinde, Heyecanı Geleceğinde' olarak belirlendiğini, partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, ana temasının ise ‘Sağlık’ olduğunu aktardı. Uluslararası fuarın katılım süresinin bu yıl ilk kez 5 güne ineceğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Fuarımızın ana temasını sağlık olarak seçmemizin nedeni, yine sağlık temasıyla EXPO 2020’ye aday olmamız. Fuar süresince sağlık konusunda seminerler, paneller düzenleyerek EXPO’nun tanıtımına katkı sağlayacağız. Fuar süresince 1030 personelimiz görev yapacak. Çocuğu olan ailelerin çocuklarını rahatça bırakıp gezebilecekleri ‘Çocuk Köyü’nü bu yıl ilk kez hayata geçiriyoruz. Konserler, kültür sanat etkinlikleri, sergiler ile dopdolu bir fuar olacak.” bilgilerini verdi.

‘İZMİR TURİZM VE HİZMET SEKTÖRÜNDE BÜYÜYECEK’

İzmir Fuar Alanı’ndaki çalışmaların hızla sürdüğünü ve temel betonu atıldığını da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “İzmir Fuar alanı, dünyada A’dan Z’ye belediye kaynaklarıyla büyük bir alanın kamulaştırılıp yine belediyenin gücüyle yapılan tek fuar olacak. Dünyanın birçok ülkesinde çok büyük fuarlar var. Ancak bunlar devlet, özel sektör işbirliği ile yapılmış. Biz kentin kalkınmasını sağlamak için, kentin hizmet sektöründe büyümesi için fuarcılığı ve kongre turizmini harekete geçirmek istiyoruz. Bu yüzden bu yatırımı, kentin öncelikli sorunlarından biri olarak gördük. Büyük bir çabayla gerçekleştiriyoruz. Fuarcılığın hizmet sektörüne katkısını birkaç yıl içinde 2’ye 3’e katlayacağız. Bu da kentin kalkınmasında, kent insanın refah düzeyinin artmasında önemli bir kaldıraç olur.” diye konuştu.

‘İEF, ÖZÜNÜ KAYBETMEDEN BÜYÜYECEK’

Kentin değeri ve markası olan İEF’nin günün ve dünyanın şartlarına göre evrilerek başarılı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Amacımız özünü kaybetmeden fuarımızın süreç içinde gelişip büyümesi. Benim kuşağımın ve benden önceki kuşağın hayallerini süsleyen, büyük anılarının olduğu bir fuar bu. Fuar kelimesini duyduğumuz zaman içimizin kıpırdamaması mümkün değil. İEF’nin özünü kaybetmeden tasarıma, yenilikçiliğe ve ilk ürün fuarına yönlendirme çabasındayız.”

GİRİŞ ÜCRETLERİ YİNE DEĞİŞMEDİ

İEF’de 20 ürün grubu yer alacak ve fuara giriş ücretlerinde ise bir artış gerçekleştirilmedi. Tam giriş 2 TL, öğrenci ise yine 1 TL olacak. 82. İEF’de motosiklet ve bisiklet tutkunları için 3 No’lu Hol’de 50 firmanın katıldığı bir bölüm yer alacak. 1-B No’lu Hol’de bilişim ve iletişim özel bölümü yer alacak. TIR’la katılım yapacak firmalar için Kültürpark Uzun Havuz çevresinde Road Show Area alanı oluşturuldu.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor kulüpleri ile Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Mobile Eye Clinic TIR’ları İzmir Fuarı’nda yer alacak. Ayrıca fuarda bu yıl Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe, Altay ve Altınordu Spor Kulüpleri yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet, proje ve kampanyalarını fuarda açacağı Belediye Sokağı’nda tanıtacak. Sürpriz hediyeler ve etkinliklerle her yıl olduğu gibi belediye stantlarının bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

OTOMOBİLLER YİNE GÖZDE

Ağır tonajlı, hafif ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren 20 firma, yeni ürünlerini görücüye çıkaracak. Geçmişin en revaçta olan klasik otomobilleri sergilenecek. Ege Otomotiv Derneği işbirliği ile organize edilen Klasik-Spor Otomobil ve Motosiklet Sergisi’nde, 1945 modelden başlayan yaklaşık 60 klasik otomobil ve motosiklet 2 No’lu Hol’de yer alacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.