İdealist gençler parti kuruyor

İdealist gençler parti kuruyor

Türkiyede siyasi partilerin gençleri bayrak asmak ve slogan atmak için kullandığı gerçeğinden hareket eden genç siyasetçi yeni bir parti kurmak için harekete geçti.

Büyük Anadolu Projesi başlığı altında başlatılan kuruluş çalışmalarının 3 Kasım 2009 tarihinde siyasi parti olarak devam edeceği belirtildi.
Konya’da üniversite öğrencisi olan Emanullah Gündüz, gençlerin siyasette hak ettiği yerde olmadığını belirterek, Konya İdealist Gençler Derneği adı altında bir yapılanma ile çalışmalarına başladı. AKP Konya Teşkilatı Meram İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yapan ve daha sonra istifa ederek Süleyman Soylu ile görüşüp Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak siyasette tecrübe kazanan Emanullah Gündüz, kongreden sonra partinin başına Hüsamettin Cindoruk’un gelmesi üzerine siyasete ara verdi. Konya’da bir grup genç ve idealist arkadaşıyla birlikte Büyük Anadolu Projesi adını verdiği oluşumu hayata geçiren Emanullah Gündüz, 2030 yılının yöneticilerini şimdiden hazırlamak için düğmeye bastı. Konya’dan başlatılan Büyük Anadolu Projesi ile ülkenin en büyük sorunu olarak ifade ettiği ehil olmayan yönetici ve siyasetteki kalitesizliğe çözüm üretmeyi hedeflediklerini anlatan Emanullah Gündüz, “Gençler siyasette yer almıyor. Siyasi partiler gençleri bayrak asmak ve slogan atmak için kullanıyor. Ayrıca ülkede siyasi kalitesizlik var. Mevcut siyasi partiler halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor” dedi.
Çözümü idealist gençlerin siyasette yer almasında ve iyi birer yönetici olarak yetişmesinde gördüklerini aktaran Gündüz, yeni bir parti kurmak için düğmeye bastıklarını ve 3 Kasım 2009 tarihinde partinin kurulmuş olacağını söyledi. Kuruluşun ardından partinin isminin ve logosunun açıklanacağını belirten Gündüz, kurucuların 25 yaş altı ve hepsinin de idealist gençler olduğunu açıkladı. Gündüz, yeni bir siyasi tarz ve ekiple 2020-2030 Türkiye’sinin alt yapısını oluşturduklarına işaret etti. Ülke genelinde kendileri gibi düşünen binlerce genç olduğunun altını çizen Gündüz, partinin, gençlere ulaşmanın somut adımı olacağını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum