İbrik yalanına Merhaba’nın fotoğrafını alet ettiler

İbrik yalanına Merhaba’nın fotoğrafını alet ettiler

Sosyal medya trollerinin başlattığı “Kilis Valisi halka ibrik dağıttı” yalanına Merhaba Gazetesi’nde 2009 Aralık ayında yapılan bir haberdeki fotoğrafın alet edildiği fark edildi

Kilis kent merkezine Suriye tarafından atılan roketatar mermisi sonrası meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret eden Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın bir yaralıya, “Her zaman bizim üzerimize de gelebilir. Abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz” sözü üzerine sosyal medya trollerinin başlattığı “Kilis Valisi halka ibrik dağıttı” yalanına Merhaba Gazetesi’nde 2009 Aralık ayında yapılan bir haberdeki fotoğrafın alet edildiği fark edildi.

11.20160426144014.jpg

Orijinal fotoğraf (Bozkır/Konya - Ali Sait Öge):

orj.jpg

Merhaba Gazetesi eski çalışanı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Müdürü Ali Sait Öge’nin “Cuma Pazarı’nın en güzel geleneği” haberi için çektiği ve Bozkırlı vatandaşların ibrikler ile abdest aldığı fotoğraf, “Kilis Valisi halka ibrik dağıttı” uydurma haberine malzeme olarak kullanıldı.

Konu ile ilgili Merhaba Gazetesi’ne bilgi veren Kilis Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları olayın Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın bir yaralıyı hastane ziyaretinde söylediği sözlerin çarpıltılmasından kaynaklandığını belirterek, “Sayın valimizin ‘Roket her an üzerimize gelebilir. Ben de abdest almadan dışarıya çıkmıyorum’ şeklindeki sözleri çarpıtılarak, ‘Vali ibrik dağıttı’ şeklinde dile getirilmektedir. Bu bilgiler yanlıştır” ifadelerine yer verdi.

İlgili fotoğrafı çeken Ali Sait Öge de yaptığı açıklamada, “Evet bu fotoğrafı ben Bozkırda çekmiştim. Cuma günü İlçenin pazarı olduğu için çeşmeler çok kalabalık olunca bir esnaf aldığı onlarca ibriği doldurup abdest almak isteyen cemaate dağıtıyordu. Böyle hayırlı bir hizmetin fotoğrafını yalan bir haberde kullanmalarına üzüldüm” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com   

 

İŞTE KİLİS VALİSİNİN ÇARPITILAN SÖZLERİ:   

 

22.20160426144224.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.