İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademisyenleri Meslektaşlarıyla Antalya’da Buluştu

İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademisyenleri Meslektaşlarıyla Antalya’da Buluştu

IC Vakfı tarafından yaptırılan ve tamamı devlete bağışlanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin (AİÇÜ) akademisyenleri, 5. Akademik Gelişim Semineri'nde Romanya, Polonya ve İsveç'ten gelen akademisyenler ile uluslararası işbirliği geliştirmek...

IC Vakfı tarafından yaptırılan ve tamamı devlete bağışlanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin (AİÇÜ) akademisyenleri, 5. Akademik Gelişim Semineri'nde Romanya, Polonya ve İsveç'ten gelen akademisyenler ile uluslararası işbirliği geliştirmek için Antalya'da buluştu.

    IC Hotels Santai'de 29 Ekim'de başlayan ve 2 Kasım'a kadar sürecek Akademik Gelişim Semineri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan başkanlığında ve IC Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenleniyor. Üniversiteden katılan, rektör, rektör yardımcıları ve öğretim üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, seminerde üniversitede yapılması gereken çalışmaları ve önerileri masaya yatıracak, yurtdışından katılan akademisyenlerle üniversitelerarası işbirliği geliştirmek için çalışacak.

    Semineri düzenleyen IC İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, "Vakıf olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’yle başlattığımız akademik destek çalışmaları devam ediyor, üniversite öğretim üyelerimizin görüş ve önerilerine değer veriyor, kendilerine yapılacak destekleri de çok önemsiyoruz. Düzenlediğimiz bu seminerde öğretim üyelerimizle bir araya gelerek üniversitenin daha da gelişmesi için gerekenler tartışılacak. Seminer sırasında Romanya, Polonya ve İsveç’ten gelen profesörleri ağırlamak ve bu üniversitelerin rektörleriyle karşılıklı işbirliği protokolünün imzalanması da ayrı önem taşıyor. Vakfımız, üniversitemizin daha da gelişmesi için proje desteklerini sürdürecek." dedi.

    TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ve TOVAG Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Alişarlı'nın 'Proje Hazırlamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar' konusunda bilgi verdiği seminerde, AİÇÜ'den katılan akademisyenler, Romanya Piteşti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ionel Didea ve Dr. Anca Sutan ile Polonya Angelus Silesius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elzbieata Long ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Teofil Moscal ve İsveç Karlstad Üniversitesi’nden Dr. Karin Granstrom ile bir araya geldi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.