Hz. Hüseyin’in (R.a) Kerbela’da Şehit Edilişinin 1375. Yılı Bursa’da Da Anıldı

Hz. Hüseyin’in (R.a) Kerbela’da Şehit Edilişinin 1375. Yılı Bursa’da Da Anıldı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) torunu, Hz. Ali’nin (r.a) oğlu Hz. Hüseyin'in (r.a) Kerbela’da, Yezit tarafından şehit edilişinin 1375. yılı Bursa’da da anıldı.Düzenlenen anma töreninde Sünnisi, Caferisi, Alevisi, Hz. Hüseyin'i...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) torunu, Hz. Ali’nin (r.a) oğlu Hz. Hüseyin'in (r.a) Kerbela’da, Yezit tarafından şehit edilişinin 1375. yılı Bursa’da da anıldı.

Düzenlenen anma töreninde Sünnisi, Caferisi, Alevisi, Hz. Hüseyin'i sevenler, birlikte yas tutup o anların acısını yaşadı. Bursa'da yaşayan Caferiler ve Sünniler, Aşura günü Hz. Hüseyin’i birlikte andı. Ehl-i Beyt dostları sine vurarak, mersiyeler okuyup gözyaşı döktü. Ardından ihsan yemekleri verildi.

Ehl-i Beyt Camii İmamı Seyyid Mir Yakup Erdoğdu, günün anlam ve önemine vurgu yaparak, "Allah bütün Müslümanları kardeş yaratmıştır. Hz. Hüseyin (r.a) herkesindir. Ne Şia’nın ne de Sünni’nindir. Müslümanlar olarak toplumda İslam kardeşliğini ön plana çıkarmamız gerekir. Yanlış yolda olanları uyarmamız gereklidir. Dış güçler İslam'ı yok etmek için uğraşıyor. Dünyada kan döken, İslam adına savaşanlar, insanları kesenler gerçek İslam'ı değil, Amerikan İslamını yaşatmaktalar. Gerçek İslam, Peygamberimiz Hz. Muhammmed’in (sas) Ehli Beyt’in, Kerbela’da şehit olan Hz. Hüseyin’indir (r.a). Muharrem ayında savaş olmaz, Hz. Hüseyin’i Muharrem ayında şehit ettiler. Bu şehadet Müslümanları hüzünlendirmiş ve yüreklerimizi parçalamıştır.” dedi.

Törene katılan Bursa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Türkmen de konuşmasında şunları ifade etti: “Cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin’in (r.a) şehadeti bütün Müslümanlarda bir hüzündür, acıdır. Yürekleri yakan bu acıyı ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan anmalıyız ve yaşamalıyız. Hz. Hüseyin’in (r.a) Kufe'ye yürüyüşü, hakkı haykırmak ve zulme karşı durmaktı. Hayatında hiçbir dünyalık yoktu, sadece zulme, zalime karşı, haksızlığa karşı durmuş ve şehadetiyle örnek olmuştur. Hz. Huseyin’in (r.a) duruşu, Hz. Muhammed’in (sas) duruşudur. Kerbelayı doğru anlamak gerekir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.