Hükümet İle Pkk Arasındaki Görüşmeler Meclis Gündeminde

Hükümet İle Pkk Arasındaki Görüşmeler Meclis Gündeminde

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, hükümet ile PKK arasında başlatılan çözüm süreci kapsamında yürütülen çalışmaları...

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, hükümet ile PKK arasında başlatılan çözüm süreci kapsamında yürütülen çalışmaları TBMM gündemine taşıdı. Alim Işık, hükümet ile PKK arasında sürdürülen ve kamuoyuna çözüm süreci olarak duyurulan proje kapsamında şimdiye kadar kaç kez görüşme yapıldığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Işık, şu soruları yöneltti: "Hükümetiniz ile PKK terör örgütü arasında sürdürülen ve kamuoyuna çözüm süreci olarak duyurulan proje kapsamında şimdiye kadar hükümetiniz temsilcileri ile PKK terör örgütü arasında kaç kez görüşme yapılmıştır?

Adı geçen örgüt temsilcileriyle hükümetiniz adına görüşmelere katılan temsilci heyetleri kimlerden oluşturulmuştur? Görüşmeler hangi tarihlerde ve nerelerde yapılmıştır?

Halen taraflar arasında yapılan müzakerelerin kesintiye uğradığı yönünde medyaya da yansıyan haberler doğru mudur? Doğru ise PKK terör örgütü ile hükümetiniz arasında yürütülen sözde çözüm süreci görüşmeleri neden kesilmiştir?

Bazı illerimizde kamu düzeninin bozularak hâkimiyetin PKK'nın eline geçtiği yönünde medyaya da yansıyan haberler doğru mudur? Doğru ise hükümetinizce uygulanan hangi yanlış politikalar nedeniyle alan hâkimiyeti terör örgütünün eline geçmiştir?

Hükümetinizce her fırsatta tekrarlanan sözde çözüm süreci kapsamında PKK terör örgütüne hangi sözler veya tavizler verilmiştir?

Sözde çözüm süreci adı altında PKK terör örgütüne verilen tavizlerin durdurularak kamu düzeninin sağlanması için hükümetinizce ne gibi önlemler alınmış ya da alınmaktadır?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.