'Hükümet, Farklı Seslere İzin Vermeyecek Rap Tap Bir Toplum İstiyor'

'Hükümet, Farklı Seslere İzin Vermeyecek Rap Tap Bir Toplum İstiyor'

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, hükümetin milli iradenin arkasına sığınarak, farklı seslere izin vermediğini ve rap tap bir toplum istediğini söyledi. İktidarın eleştirileri müsamaha ile karşılamadığını ifade eden Erdoğan, “Milli iradeyi...

Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, hükümetin milli iradenin arkasına sığınarak, farklı seslere izin vermediğini ve rap tap bir toplum istediğini söyledi. İktidarın eleştirileri müsamaha ile karşılamadığını ifade eden Erdoğan, “Milli iradeyi temsil ettiğim sürece, bana yönelik her türlü eleştiri darbe demektir." dedi.

Bugün TV'de yayınlanan 'Erkam Tufanla Analiz' programına konuk olan Prof. Dr. Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetlerin gelebilecek her türlü haklı eleştirilere açık olmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Normalde hükümetler eleştirilir, hükümetler hakkında yolsuzluk iddiaları olur, bunların normal süreçleri vardır. İşler yürür, muhalefet olur, sivil toplum konuşur. Ve buna darbe denmez.” dedi.

Hükümetin milli iradeye dayanma gerekçesinden eleştirileri müsamaha ile karşılamadığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğan, “Milli iradeyi temsil ettiğim sürece, bana yönelik her türlü eleştiri darbe demektir. O zaman şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Normal şartlarda değişim söz konusu değil. Normal şartlarda değiştirmek mümkün olsaydı, muhalefete ve eleştirilere darbe demesine gerek kalmazdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Son yaşananlarla Türkiye’nin 28 Şubat sürecini aratmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’de şu an 28 Şubat şartları mı var?’ şeklindeki soru üzerine ise “Aslında ironik bir biçimde öyle değilmiş gibi görünüyor ama var.” dedi. Erdoğan, “İktidardakilerin yaptığı her şeyin doğru olduğunu onayladığınız sürece, hiçbir sorun yok. Ama her hangi bir batı demokrasisinde olduğu gibi yapılan yanlışlar karşısında sesinizi çıkarırsanız, eleştirirseniz, o zaman siz sadece muhalif olmuyorsunuz, düşman oluyorsunuz, darbeci oluyorsunuz ki bu demokrasilerde olmayan bir şeydir.” diye konuştu.

İktidarın bütün kuvvetleri tek elde toplama eğiliminde olduğuna değinen Erdoğan, belli bir çevrede, “Mademki ben milli iradeyi temsil ediyorum, mademki ben seçimden çıktım, dolayısı ile devlet artık benim.” görüşünün hakim olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, "İktidar farklı seslere izin vermeyecek, gayet uyumlu, mütteahit, rap tap bir toplum istiyor. Dolayısıyla, böyle olmaması, böyle bir durumun ortaya çıkmaması, yani muhaliflerin olması karşısında onu kontrol edebilmesi için yargıyı da kontrol edebilmesi gerekiyor. Bir taraftan sadece parlamentoyu, yürümeyi değil, yargıyı da kontrol altında tutması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakim Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine de değinen Erdoğan, “Özellikle son bir yılda olup bitenlerin hangisi meşru ki. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Tabi ki meşru değil. Bir defa, yürütmenin bu konuda bırakınız organize etmesi, kanaat belirtmesi, bunu saymayacağım demesi, şöyle sonuç olursa buna katlanacaklar, tehditkâr ifadelerde bulunması, herhangi bir medeni ülkede anlaşılır bir şey değil.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.