Hukuk kuralları etkin uygulanmalı

Hukuk kuralları etkin uygulanmalı

Avukatlar Haftası dolayısıyla Konya Barosu tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında avukatlar Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu

Avukatlar Haftası dolayısıyla Konya Barosu tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında avukatlar Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Konya Baro Başkanı Av. Fevzi Kayacan, yönetim kurulu adına burada açıklamada bulundu. Kayacan, topluma egemen olan bazı disiplinlerin olduğunu belirtti. Bu disiplinlerin bir bütün halinde uygulandığında toplumsal barışın sağlanacağını söyleyen Kayacan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurallar layıkıyla uygulanmazsa toplumlarda kaos ve kargaşa kaçınılmaz olur. Bu anlamda hukuk kuralları çok anlamlı. Adalet sarayları, bu noktada sadece sonucu ifade eder. Bunun yanı sıra din ve ahlak kurallarının uygulanmaması nedeniyle gelen ihtilafların çözüm yerleri olarak görülür.

Yeri gelmişken din kurallarını da açıklamak gerekir. Bu kurallar sadece şekli değil, helal haram noktasında toplumdaki duyarlılıktan da oluşmaktadır. Hukuk kurallarında ise kendimiz için istemediğimiz bir şeyi başkası için istememek, haklara riayet etmek gerekiyor. Bu anlamda gerekli hassasiyeti gösterilmeliyiz. Hukuk kuralları etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Hukuk kuralları,  adliye saraylarında tam anlamıyla uygulanmazsa, değişik manipülasyonlarla bertaraf edilirse toplumsal düzen sıkıntıya girer.   Avukatlar Haftası münasebetiyle bizde bu disiplin ve kuralların tüm gerekleri ile uygulanmasını temenni ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.