Hüdapar İl Başkanı Şani: Hiçbir Zaman Saldıran Taraf Olmadık

Hüdapar İl Başkanı Şani: Hiçbir Zaman Saldıran Taraf Olmadık

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, terör örgütü PKK tarafından altı üyelerinin şehit edildiğini, kendilerinin hiçbir zaman saldıran taraf olmadıklarını, PKK’lıların saldırılarına karşı kendilerini savunduklarını...

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, terör örgütü PKK tarafından altı üyelerinin şehit edildiğini, kendilerinin hiçbir zaman saldıran taraf olmadıklarını, PKK’lıların saldırılarına karşı kendilerini savunduklarını söyledi.

Kobani için destek eylemlerindeki gruplarla çatışmalar yaşamasıyla gündeme gelen HÜDAPAR İl Başkanlığı, bir basın açıklaması düzenledi. Besmele ile açıklamayı okumaya başlayan İl Başkanı Şani, “Kobani’nin düştüğü haberleri üzerine PKK ve HDP’nin çağrısıyla sokağa inen çeteler, birçok ilimizi savaş alanına çevirmişlerdir. Bu olaylar neticesinde şu ana kadar 30’un üzerinde insan hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmış, binlerce işyeri yakılmış ve şehirlerimiz adeta savaş alanına dönmüştür. Sokaklara inen azgın PKK çeteleri üyelerimizi hedef seçmiş ve bunun sonucunda altıüyemiz şehit olmuş, birçok parti binamız ateşe verilmiştir.” dedi.

'BU DİREKT İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA YAPILAN BİR SALDIRIDIR'

Partilerinin kuruluşundan bu yana üye ve gönüllülerine yönelik büyük saldırılar olduğunu söyleyen Hüseyin Şani, “Gerek HÜDAPAR ilçe binalarına gerekse partimize yakın sivil toplum örgütlerine şu ana kadar 270’in üzerinde saldırı yapılmıştır. Bu saldırılar her ne kadar partimize yönelik yapılıyorsa da sadece partimiz camiasına yönelik değil, bölgede yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanlara yönelik yapılmış saldırılardır. PKK çeteleri, mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırıyor ve hattâ sadece sakallı olmasından dolayı vatandaşlarımızı katlediyor. Anlayacağınız bu direkt İslam'a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiçbir alakası yoktur ve hiçbir alakasının olmadığı, yaptıkları eylemlerden de anlaşılıyor.” diye konuştu.

'PARTİMİZ PKK ÇETELERİNE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAK DURUMUNDA OLMUŞTUR'

Halkın güvenliğini polisin sağlayamadığını iddia eden HÜDAPAR İl Başkanı Şani, konuşmasına şöyle devam etti: “Olayların başladığı andan itibaren halkın güvenliğini sağlaması gereken emniyet güçleri hiçbir şekilde olaylara müdahale etmemiş, halkımızı bu çetelerle başbaşa bırakmıştır. Bu ortamda üyelerimiz, kendi parti teşkilatlarını korumak zorunda kalmışlardır ancak esefle izlemekteyiz ki şu an çeşitli medya organlarında kirli bir propaganda yapılmaktadır. PKK ve HDP çeteleri, günlerdir parti teşkilatlarımıza ve topyekûn halka saldırmasına rağmen olaylar, çatışma süsü verilerek aktarılmaktadır. Şunu açık ve net ifade ediyoruz, partimiz asla saldırgan taraf olmamış, PKK çetelerine karşı kendini savunmak durumunda olmuştur. Bundan sonraki süreçte de ne pahasına olursa olsun kendisini savunacaktır. Şunu da ifade etmek isteriz ki PKK/HDP çetelerinin yakmış olduğu fitne ateşi kendilerini saracaktır. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa bölge halkı bundan etkilenecek ve sadece HÜDAPAR camiası değil, bölgedeki tüm oluşumlar ciddi manada zarar görecektir. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için herkesin duyarlı olmasını ve haksızlığa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.