Hsyk Seçimi Kesin Sonuçları Cumartesi Açıklanacak

Hsyk Seçimi Kesin Sonuçları Cumartesi Açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimine ilişki kesin sonuçlarını cumartesi günü açıklayacak. 12 Ekim Pazar günü yapılan seçim sonrası hakim ve savcılar, HSYK’nın asil ve yedek üyelerini...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimine ilişki kesin sonuçlarını cumartesi günü açıklayacak.

12 Ekim Pazar günü yapılan seçim sonrası hakim ve savcılar, HSYK’nın asil ve yedek üyelerini belirledi.

YSK, HSYK seçim takviminde üyelik seçimlerine ilişkin itiraz süreleri hakkında herhangi bir belirleme yapmadığından, itiraz sürelerini belirleyen bir karar çıkardı. Sandık kurullarının kararları, oyların sayım ve dökümü ile tutanakların düzenlenmesine ilişkin iş ve işlemleri aleyhine 14 Ekim salı günü saat 15.00'e kadar il seçim kuruluna itiraz yapılabilecek. İl seçim kurulları da yapılan itirazları 16 Ekim perşembe günü saat 17.00’de kadar karara bağlayacak. YSK’ya il seçim kurullarının kararlarına karşı 17 Ekim cuma günü saat 17.00’ye kadar başvurulabilecek. Başvuruları 18 Ekim cumartesi günü karara bağlayacak olan YSK, aynı gün saat 17.00’de HSYK üyelik seçimi kesin sonuçlarını internet sitesi üzerinden duyuracak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.