Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği 20. Yaşını Kutladı

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği 20. Yaşını Kutladı

Hollanda'da aktif olarak faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden biri olan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) kuruluşunun 20.

Hollanda'da aktif olarak faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden biri olan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği (HATKD) kuruluşunun 20. yılını Lahey Opera Salonu’nda kutladı.

20. yıl kutlama programına; Türkiye'nin Rotterdam Muavin Konsolosu Aslin Savran, Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) eski Milletvekili Luc Blom, Azerbaycan ve Türkiye’nin Lahey büyükelçiliği temsilcileri, Lahey Belediyesi temsilcileri, Hollanda’daki bazı Türk STK temsilcileri, işadamları ve birçok davetli katıldı.

Yaklaşık 30 bin Azerbaycanlının haklarını savunmak için 1993 yılında kurulan HATKD'nin başkanı İlhan Aşkın, dernek olarak 20 yıldan beri faaliyet gösterdiklerini, geçen bu zaman zarfında Türkiye, Azerbaycan ve tüm Türk dünyasını ilgilendiren faaliyet ve çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

2007 yılında Hocalı katliamını Dünyaya duyurduklarını söyleyen Aşkın, "Hocalı Soykırım Anıtı açılışına Azerbaycan dostu Hollandalı Milletvekilleri, Hollandalı dernek yetkililerini getirerek, olayın bir soykırım olduğunu onların dilinden dünyaya duyurduk. 2011 yılında Lahey’de Ermenilerin sözde soykırım anıtını dikmelerini teşkilatımız öncülüğünde toplanan 20 bin imzayla önlemiş olduk. Türk dünyasının herhangi bir köşesinde zulme ve şiddete uğrayan ırkdaşlarımızın yanında olmaya ve onların sesini yapılan mitinglerde duyurmaya çalıştık. Gençlerimizin spor yapmalarını, çocuklarımızın kendi kültüründe folklor öğrenmelerini ve hatta Hollanda'ya yeni gelen insanlarımızın bir an evvel Hollandaca dil öğrenmeleri için teşkilatımızda imkan sağladık." dedi.

Hollanda Anavatan Kadınlar Cemiyeti Başkanı Mayize Gündoğdu ise, 1993 yılından bugüne değin hiç kimseyi ayırt etmeden Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği ile hizmet ettiklerini söyledi.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği adına söz alan Bahattin Erbaş da, “Teşkilatımız bünyesinde Kooperatif bir yapılanmaya giderek değişik alanlarda da hizmetler vermeye çalışacağız. Kendi toplumumuzda değişik sektörlerde çalışma yapan girişimcilerle oluşturacağımız güç birliği kapsamında yardıma ihtiyacı olan kişi ve ailelere imkanlarımız dahilinde destek olacağız. Kooperatif bünyesinde çalışmak isteyen kişiler öncelikle bize yapacakları müracaat doğrultusunda hangi vasıflara sahip oldukları tespit edilerek o işe yönlendirilecektir. Böyle bir sistemle kendi işlerimizi kendi insanlarımıza yaptırarak daha uygun koşullarda kaliteli bir hizmet sunmuş olacağız. Kooperatif kapsamında vereceğimiz hizmetler şöyle olacak: Çocuk bakımı, ev taşımacılığı, kargo hizmeti, ikinci el eşya alımı, personel hizmeti, sebze ve meyve alım satımı, kolektif sigorta yaptırma ve benzeri işler.” şeklinde konuştu.

Türk ve Azeri sanatçıların sahne aldığı gecede folklor ekibi bir gösteri düzenledi. Programın son bölümünde ise Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği’nin 20.Yılı pastası kesildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.