'Hizmet Relief' Yardım Elini Tüm Dünyaya Uzatıyor

'Hizmet Relief' Yardım Elini Tüm Dünyaya Uzatıyor

Amerika'da yaşayan Türklerin kurduğu yardımlaşma vakfı 'Helping Hands Relief Foundation', ismini 'Hizmet Relief' (Hizmet Yardım Vakfı) olarak değiştirdi.

Amerika'da yaşayan Türklerin kurduğu yardımlaşma vakfı 'Helping Hands Relief Foundation', ismini 'Hizmet Relief' (Hizmet Yardım Vakfı) olarak değiştirdi. Türk gönüllüler tarafından 2008 yılında New York'ta kurulan vakıf, 5 farklı eyalette ofis açarak yardım yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

Son yıllarda dünyanın farklı coğrafyalarında meydana gelen doğal afetlerde yaptığı yardımlarla adını duyuran Hizmet Relief, Afrika’da 2 binden fazla insana 36.2 ton civarında yiyecek yardımı yaptı. Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın dört bir tarafında faaliyet göstermeyi amaçladıklarını söyleyen Hizmet Relief CEO’su Osman Dülgeroğlu, "Japonya'daki tsunami, Haiti ve Van depremi, ABD'de yaşanan Sandy kasırgası, Oklahoma, Alabama hortumu ve Mississipi seli gibi afetlere anında yardım ulaştırmaya çalıştık.” diye ekledi.

Van depreminde 200 yataklı yurt, Haiti’de bir hastane yaptırdıklarını belirten Dülgeroğlu, Kenya’da inşa ettikleri aş evinde günde bin kişiye sıcak yemek imkanı sundularını anlattı. Kenya’daki yardım çalışmalarına katarak ameliyatı projesi ile devam ettiklerini kaydeden Dülgeroğlu, "Bir yandan katarakt ameliyatı ihtiyacı olanlara yardımcı oluyoruz, bir yandan su kuyu projesine devam ediyoruz. Herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen gönüllü çalışanlarımıza teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Vakıf, her yıl muhtaç ailelere 50 ton civarında yiyecek yardımı yapıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.