Hizmet etmek istiyoruz

Hizmet etmek istiyoruz

29 mart seçimlerinin ardından Çumra Belediye Başkanlığına seçilen Yusuf Erdem, Çumra halkı bize zor bir görev verdi. Bundan sonra el birliği içerisinde hizmetlerimize devam edeceğiz dedi

29 Mart seçimlerinin ardından Belediye Başkanlığına seçilen Yusuf Erdem, Çumra halkının güvenine layık olacağını söyledi. Erdem, gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Çumra halkı bize zor bir görev verdi. Bizde bu güvene layık olmak için yola çıktık. Çumra halkına hizmet etme anlayışı ve şuuru ile çıktığımız yolda en büyük destekçimiz yine halkımız olacak. Çalışma arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız ile sivil toplum kuruluşları ile el ele olacağız. Her dünya, her beyin ve her düşünce bir insan yaklaşımı ile herkese açık olacağız. Göreve geldiğimiz gün ilk icraatımız makam aracının camlarında bulunan tüm siyah filmleri sökmek oldu. Çünkü seçen ile seçilen arasında kara bir perdenin olması hoş bir şey değildi. Nasıl bu belediye halkımızın ise bizlerde halkımızın belediye başkanıyız bu nedenle halkımız ile iç içe olmak istedik” dedi.
HER KESİME EŞİT HİZMET
Hiçbir siyasi parti ve kişi ayrımı yapmadan hizmete adım attıklarını da dile getiren Erdem, “Bizim tek hedefimiz hiç  bir parti, kişi, kurum ve kuruluş arasında ayrım yapmadan herkese eşit hizmet etmektir. Sabahları mahalle gezileri akşamları ev ziyaretleri sürekli yaptığımız işlerin başında geliyor. 12 mahallemiz var her gün 3 mahalleyi gezip sorunlarını isteklerini yerinde tespit ediyoruz. Bizim yaptığımız hizmetlerde bizlerden kaynaklanan bir aksama veya eksiklik varsa hemen gideriyoruz. İlçe halkımızın evlerine akşamları yaptığımız ziyaretlerde çay kahve içerek onlar ile hasbıhal etmek, onların gönüllerini almak çok güzel bir duygu. Bu halkımız ile idareciler arasında bir sevgi ve muhabbet ortamı sağlıyor. Bizim amacımızda bunu sağlamaktır” diye konuştu.
PLANLI ÇALIŞMA ÖNEMLİ
Belediye çalışmalarını yaparken her zaman planlı ve programlı bir çalışma sistemi içerisinde olmak için gayret ettiklerini de dile getiren Erdem, “Çünkü bir taraftan bir hizmet yaparken diğer taraftan bozmak belediyeye masraftan başka bir şey getirmez. Belediyenin asli görevlerinin yanı sıra eğitim kurumlarımızın sorunlarının giderilmesi, ihtiyaç sahibi insanlarımızın tespitini yapılarak hiç kimsenin haberi olmadan onlara yardım elinin uzatılması bizim hedeflerimizin başında yer alıyor. Hizmetlerimizi yaparken de mutlaka halkımızın bilgisine başvuracağız. İlçemizde 30 bine yakın vatandaşımız var. Biz tüm halkımızın fikirlerinden yararlanmak istiyoruz” diyerek bu konuda halkın fikirlerini de açık olduklarını dile getirdi.
MUHTARLARA ZOR GÖREV
Çumra halkının sorunlarını yerinden tespit etmek için muhtarlara zor bir görev düştüğünü de belirten Yusuf Erdem, muhtarların mahallerinde kesinlikle ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi kişileri ve mahallenin eksiklerini belirlemelerini istedi. Erdem, “İlçemizin sorunlarını en iyi bilen bir başka isim ise muhtarlarımızdır. 12 mahalle muhtarımız ile sürekli olarak iş birliği içerisinde olacağız. Belki bizler her sokakta her evde ne sorun var kimin ne derdi var bilemeyiz. Ama muhtarlarımızın bizleri haberdar etmesi ile halkımızın ve mahallerinin sorunlarını öğrenmiş olacağız. Bunun için muhtarlarımıza önemli bir görev düşüyor. Kimseyi ayırt etmeden, hangi partiden olduğuna kesinlikle bakmadan yapacakları tek şey bizlere mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını ve mahallelerinin eksiklerini söylemek olacak” derken bu konuda oldukça hassas davranacaklarını belirtti.
BİZ HİZMET İÇİN AND İÇTİK
Seçimlerden önce yaptığı konuşmada Çumra’ya hizmet etmek için and içtiklerini hatırlatan Erdem, “Her mahallede oluşturulacak mahalle meclisleri ile 7’den 70’e tüm halkımız ile el ele vererek Çumra’nın her sorunun çözmek için çalışmaya and içtik. Göreve geldiğimiz süre bizim için olduğu kadar Çumra içinde atılım dönemi olacak. Çumra her yönü ile örnek bir ilçedir. Ve Çumra sadece kendi bölgesinde değil, Konya’da, Türkiye’de önemli bir güçtür. Ve bu gücü biz yerinde kullanarak hizmetleri daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Biz göreve geldiğimizde belediyenin geçmiş dönemlerde yapmış olduğu altyapı hizmetleri, hizmet aracı ve çeşitli yatırımlarından dolayı 34 milyon TL borcunun olduğunu tespit ettik. Belediyenin bir takım borçları olabilir. Bizler bunu hiçbir zaman sorun etmeyiz. Çünkü bizler ekonomistiz. Ankara’da yıllardır bunun tecrübesini kazandık. Bu borçlar Çumra halkımızı korkutmasın Allah’ın izni ile bunun üstesinden geliriz. Yeter ki halkımız ile aramızda kopukluk olmasın, birbirimize olan güven ortamımız kaybolmasın.
ÇUMRA HALKI BİZE GÜVENSİN
Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceklerini özellikle vurgulayan Yusuf Erdem, “Çumra halkı verdiğimiz sözlerin nasıl yerine getirileceğini merak etmesin. Nereden kaynak bulacağımızı düşünmesin. Çumra halkı nasıl bizi seçimlerde yalnız bırakmadı ise bizlerde seçimlerden sonra Çumra halkımızı yalnız bırakmayacağız. Çünkü Çumra halkı hizmetlerin en iyisine layık. Benim şu anda düşündüğüm en önemli sorunların başında Çarşamba kanalı geliyor. Çarşamba kanalı her yıl birkaç yavrumuzu yutuyor. Bu yıl yağışların fazla olması nedeni ile kanal daha çok su dolu. Ben şimdi bunu düşünüyorum. Nasıl yaparız da Çarşamba kanalının artık can yakmasını önleriz bunun derdindeyim. Ama inşallah bunun da üstesinden en kısa sürede geleceğiz” diyerek bu konuda Çumra halkının kendilerine güvenmelerini istedi.
ÇUMRA’NIN AKCİĞERİNE DESTEK
Çumra halkımızın rahat etmesi için her türlü yatırımı yapma gayreti içerisinde olacağız diyen Erdem göreve geldikten sonra ilk icraatlarının Çumra’nın akciğeri olan Sırçalı Mesire alanını 10 dönümden 23 dönüme çıkarmak olduğunu söyledi. Erdem, “Bunun için ilk olarak sırçalı mesire alanımızdan başladık. Daha önce 10 dönüm olan mesire alanı yeni düzenleme ile 23 dönüme çıkarıldı. Sadece Çumra halkının değil Konya halkının da gönül rahatlığı içerisinde gezmeye geleceği sırçalı mesire alanında spor alanları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu ile örnek olacak. Neredeyse gökyüzünün bile zor görüneceği ormanlık alanlara ek olarak yeniden düzenleme yaptığımız alanların güzelliği ile Çumra’nın akciğeri olacak olan sırçalı bir başka deyimle Çumra’nın Alaaddin Tepesi olacak. Sadece 15 gün içerisinde böylesine önemli bir değişime sahne olan sırçalı mesire alanının ek alanlarının hayata geçirilmesinde belediyede görev yapan arkadaşlarımızın üstün gayretleri göz ardı edilemez. Oldukça kısa bir sürede sağladıkları bu başarı Çumra halkına verdiğimiz değerin en güzel örneğidir. 15 yıl önce hayata geçirilen ve o günden bu güne kadar belirli bir alanda hizmet veren sırçalı mesire alanının 15 gün gibi kısa bir sürede iki katından fazla bir alana çıkarılması kolay bir çalışma olmadı. Ama bu birlikte olduğumuz zaman en zor işleri bile kolay bir şekilde yapacağımızın bir göstergesi olmuştur” diye konuştu. Açıklamasının sonunda seçimlerin bittiğini ve hizmet zamanının geldiğini de sözlerine ekleyen Erdem, “Bize verdikleri destekten dolayı tüm Çumra halkına şahsım ve ekibim adına teşekkür ediyorum. Buradan tüm halkımıza seslenmek istiyorum, en ufak bir sorunlarında dahi hiç çekinmeden kapımızı açabilirler. Biz size hizmet için gelmiş isek sizlerde bizleri her zaman denetleme ve hesap sorma hakkına sahipsiniz” diye konuştu.
 
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum