Hızır Derneği depremzedelerin yanında

Hızır Derneği depremzedelerin yanında

Hızır Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Mehmet Birekul, 6 şubat depremlerinde 47 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Afette hayatını kaybedenlere Allah’ tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Birekul, “Bu elim afet üzerine devlet ve millet el ele vererek tam bir seferberlik ruhuyla harekete geçerek tüm yurt çapında hatta tüm dünyada kampanyalar başlatılmıştır. Hızır Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak gönüllülerimizden gelen yoğun talep üzerine yönetim kurulumuzu acil olarak toplayarak neler yapabileceğimizi değerlendirdik birtakım kararlar aldık ve bu kararlar doğrultusunda birçok faaliyetlerde bulunduk” dedi. 

2-5-5.jpg

İHTİYAÇLAR İÇİN SEFERBER OLDULAR

Birekul çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Gönüllülerimizden gelen yoğun talep üzerine ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı. Yardım toplama merkezi olarak Buhara Mahallesi Barış Caddesi No: 51 Selçuklu Konya adresindeki Hüma Okulları belirlendi. Gönüllülerimizce ayni yardım olarak battaniye, kışlık kıyafet, (mont, kazak, çorap, ayakkabı,bot, bere, eldiven, atkı) gıda kolisi, çocuk bezi, mama, kıyafet, ısıtıcı, sıvı-katı sabun, kâğıt havlu, sırt çantası gibi ürünlerin yanında ev eşyası (halı, perde, koltuk, kanepe, yatak, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, mutfak eşyası) toplandı. Toplanan bu ayni yardımlar afetin ikinci gününden itibaren Konya’mıza gelen depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullandı. Depremden etkilenen yurttaşlarımızın tahliye çalışmalarına destek olmak amacıyla nakit desteğinde bulunduk, kalıcı ev buluncaya kadar derneğimizin imkanları dahilinde barınma hizmeti verildi. Kıyafet ve gıda ihtiyaçları karşıladı. Kalıcı eve kavuşmaları ve evlerinin döşenmesi için gerekli olan bütün eşyalar derneğimiz tarafından sağlandı. Derneğimiz tarafından evlere yerleştirilen depremzede ailelerin bundan sonraki yaşamlarını sorunsuz sürdürebilmelerine katkı vermek için kayıtları tutularak takibi yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi olan ailelere gıda, kıyafet, odun, kömür yardımı yapılmakta, nakit desteği verilmekte, okula giden öğrencilere yemek ve servis desteği sağlanmaktadır. Bütün bu faaliyetlerimizi yardımseverliği asla tartışılmayan halkımız ve gönüllülerimiz sayesinde gerçekleştirmekteyiz. Allah hepsinden razı olsun, onlara şükran borçluyuz.” 

MUSTAFA ÜNÜVAR 


 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.