Hilmi Özkök: Darbeye Teşebbüs Yönünden Dedikodular Duyuyordum

Hilmi Özkök: Darbeye Teşebbüs Yönünden Dedikodular Duyuyordum

Eski Genekurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz Harekat Planı, Oraj, Suga, Sakal, Çarşaf gibi planları görevi sırasında duymadığını söyledi. Özkök, darbeye teşebbüs yönünden dedikodular duyduğunu bunun da adli makamlara iletilecek nitelikte...

Eski Genekurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz Harekat Planı, Oraj, Suga, Sakal, Çarşaf gibi planları görevi sırasında duymadığını söyledi. Özkök, darbeye teşebbüs yönünden dedikodular duyduğunu bunun da adli makamlara iletilecek nitelikte olmadığını ifade etti.

Hilmi Özkök, duruşma salonunda yemin yaptırıldıktan sonra Mahkeme Başkanı, Balyoz Harekat Planı, Oraj, Suga, Sakal, Çarşaf gibi planları görevi sırasında duyup duymadığını sordu. Özkök, “Bunların hiçbirini duymadım.” dedi.

2003 yılında görevinin ne olduğu sorulan Özkök, Genelkurmay Başkanı olduğunu söyledi.

Darbe planı yapıldığına dair ihbar alıp almadığı sorulan Özkök, “Hayır” cevabını verdi. Özkök, sadece dedikodu şeklinde duyumlar geldiğini bunların da dava açmayı gerektirecek nitelikte olmadığını kaydetti.

Mahkeme Başkanı, Çetin Doğan’ın bir ifadesinde, “Özkök bana ‘çeşitli kıpırdanmalar var, duyumlar geliyor’ diye sordu.” dediği hatırlatılan Özkök, “Doğrudur. Doğrudan doğruya kendilerine sordum. Hala da doğru yaptığımı düşünüyorum.” cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı, “Kulaktan dolma dediniz, nereden geliyordu?” diye sordu. Özkök, “Ziyarete gelenler, imzasız ihbar mektubu geliyordu askeriye dışından.” cevabını verdi.

Özkök’e daha sonra sanık ile avukatların sorusu olup olmadığı soruldu. Sanıklar ve avukatlar Özkök’e soru sormadı. Özkök’ün ifadesi 15 dakika sürdü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.