Hikmet Çay’dan şeffaf yönetim sözü

Hikmet Çay’dan şeffaf yönetim sözü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Çay, belediyelerin şehirde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak ve düzene sokmakla görevli olduğunu söyledi

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, hak, hukuk ve sosyal adaletin yönetim anlayışının temelini oluşturduğunu ifade eden Hikmet Çay, yönetim ilkelerini şu şekilde sıraladı. “Yönetimde şeffaf ve adil, İnsana saygıyı ilke edinen, insan merkezli, Şehrimizin, insanımızın hak ve menfaatlerini koruyan ve geliştiren, Tarihine ve kültür değerlerine saygılı, bu değerlerin geliştirilip gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan, Modern şehircilik anlayışını benimseyen, İmar planlarını bir rant aracı olarak değil, insanlara eşit ve nitelikli hizmetler götürülmesine yönelik bir çalışma olarak gören, Harcamalarda ve yatırımlarda israfa son verilip tasarruf tedbirleri özenle uygulanacak”
TÜM KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK
Belediye hizmetlerinde partizanlık ortadan kaldırılacağını vurgulayan Çay, “Mahalle muhtarları ile koordineli bir çalışma yürütülecektir. Muhtarlar istek ve görüşlerini herhangi bir aracı olmadan iletebilecek ve sorunlarının çözümüne yönelik tatmin edici bir karşılık mutlaka bulacaktır. Düzenli olarak, bütün muhtarlarla ayda en az bir kez toplantı yapılacaktır” dedi. Diğer kamu kurumlarıyla işbirliği yapılacağına dikkat çeken Hikmet Çay, “Belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışacaktır. Bilhassa alt yapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi hususunda, AYKOME ve UKOME planlı bir şekilde çalıştırılacaktır” şeklinde konuştu.
ŞEFFAF YÖNETİM
Kentsel yaşamı kolaylaştırmak için bilişim araçları etkin bir şekilde faydalanılacağını söyleyen Çay, “Bilgi ve iletişim teknolojileri, sadece belediye hizmetlerinin vatandaşa sunulmasında değil, belediyemizin içinde kurulacak bir “YÖNETİM BİLGİ MERKEZİ” ile yönetime karar destek hizmeti sağlanacak, böylece etkin ve güçlü bir yapı oluşturulacaktır. Bu çerçevede, elektronik ortamda, hizmet sunumu sağlanacak; tahsilât, faturalama, bilgilendirme, imar uygulamaları, adres bilgi sistemi, kent bilgi sistemi. İnternet ortamında hemşerilerimize açılacaktır” ifadelerine yer verdi. Çay son olarak belediyenin bütün faaliyetlerinin iletişim teknolojileri ile vatandaşa sunulacak ve denetim yetkisi halka verileceğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.