Hikmet Çay’dan hava kirliliğine son verme sözü

Hikmet Çay’dan hava kirliliğine son verme sözü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay Konyanın en büyük sorunlarından biri olan hava kirliğine son vereceğini söyledi. Çay, Konyaya nefes aldıracak projelerinde ısı yalıtımı, doğalgazın yaygınlaştırılması ve katı yak

Hava kirliliğinin önlemesi için her türlü tedbirin alınacağını belirten Çay, “Hava kirliği için alınacak kararlar titizlikle uygulanacaktır. İlçe belediyelerimiz ile birlikte planlı faaliyetlerimiz sürdürülürken, doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılmasının yanında, kaliteli yakıtların temini ve kullanımı konusunda da çalışmalar yürütülecektir” dedi.

Yakıt yakma ve kullanma kuralları ile ilgili olarak hem eğitim hizmeti verileceğini hem de ciddi bir denetim mekanizması oluşturulacağını dile getiren Çay, “Dar gelirli ailelerimize, doğal gaz kullanabilmeleri için doğal gaz sobası gibi yakıcıların temin edilmesi teşvik edilecektir” açıklamasını yaptı.

Araçlardan çıkan zehirli gazların önüne geçileceğine dikkat çeken Çay, “Toplu ulaşımı teşvik edecek uygulama ve önlemler alınmak suretiyle günlük yaklaşık 250 bin aracın şehir merkezine girişi önlenecektir. Bu sayede, hava kirliliğine sebep olan araçların egzozundan çıkan zehirli gazların havayı olumsuz etkilemesi söz konusu olmayacaktır” dedi.

Binalarda ısı yalıtımının önemini de vurgulayan Çay, “Uygulanmakta olan ısı yalıtım yönetmenliğinden önce inşa edilmiş yapıların yalıtımlarının yapılması teşvik edilerek, çevre sorunları çözülecek ve çevre dengesi korunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.