Hikmet Çay: ‘Dönüşüm, tahribat olmayacak’

Hikmet Çay: ‘Dönüşüm, tahribat olmayacak’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay seçim çalışmaları kapsamında Harita Mühendisleri Odasını ziyaret etti.

 Çay, Harita Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve oda üyesi mühendislere hitaben yaptığı konuşmada seçilmesi halinde gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projelerini açıkladı.
Belediyelerin popülist yaklaşımlarla imar planı oluşturmadan çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizen Hikmet Çay, “Maalesef şehrimizin nasıl bir beton yığını haline getirildiğini ve âdete nefes alınamaz bir mekâna dönüştürüldüğünü, bilhassa ana arterler olmak üzere yolların trafiği taşımadığını, düz bir araziye oturan Konya’da çarpık kentleşmenin nasıl oluştuğunu ya da oluşturulduğunu net bir şekilde görmek mümkündür” açıklamasını yaptı. “Alanında uzman kişilerin ve sivil toplum örgütlerinin ve ilgili kamu kurumlarının görüşleri alınarak bir imar planı oluşturulacağını belirten Çay, “Bizim yönetimimizde hazırlanacak imar planları 70 yıl sonrasını düşünülerek oluşturulacak. Şimdi olduğu gibi, eski yapılan uygulamaların telafisi için harcanan enerji ve zaman boşa harcanmayacaktır. Hazırlayacağımız imar planı titizlikle uygulanacak. Bu plan adeta kentin Anayasası olacaktır” dedi.
Konya’nın tarihi ve dokusu ile bir dünya kenti olduğunu kaydeden Hikmet Çay, birçok tarihi eserin yok olmaya yüz tuttuğunu dile getirdi. Çay, Özellikle Mevlana müzesi ve çevresinde sonradan yapılan belediyeler ve özel teşebbüsle yapılan binaların şehrin tarihi misyonunu tahrip ettiğini ifade ederek, “Diğer dünya şehirlerinde olduğu gibi, tarihi yapıların da özenle korunması, bakımının yapılması ve yaşatılması, yerel yönetimlerin en önemli görevidir. Gelecek nesillere, tarihimizi ve kültürümüzü başka türlü aktarmamız çok zor olacaktır. Bu düşünceden hareketle, Zafer, Anıt ve Meram Kaymakamlığı, Mimar Muzaffer Caddesi, Valilik ve Mevlâna Müzesi’nin bulunduğu bölgede kentsel dönüşüm projesi uygulanacaktır. Genellikle bu bölge içerisinde bulunan bütün tarihi eserler korunmak suretiyle, kentimizin tarihi misyonunu yansıtacak bir planlama yapılacaktır. Özellikle, Mevlâna Müzesinin de bulunduğu bölge, dünyanın gözdesi olacak bir düzenlemeye gidilerek hizmete sunulacaktır. Ayrıca, bölgedeki tarihi yapılar, restore edilerek turizm ticaretine açılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.