'Herkes tek ses olduğumuzu bilsin'

'Herkes tek ses olduğumuzu bilsin'

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT)'nin ev sahipliği yaptığı “9 Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” başladı.

Düzenlenen festivalin açılışına Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, KDT Müdürü Alpay Aksum, çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Festival, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Protokol ve davetlilerin Anıt meydanından, Konya Valiliği'ne yürümesi ile devam etti. Yürüyüş esnasında katılımcılar tarafından yapılan gösteriler, çevredeki vatandaşların bir hayli ilgisini çekti. Azerbeycan'dan gelen katılımcıların “Yaşasın Türkiye-Azerbeycan dostluğu, Yaşasın Türki Cumhuriyetler sloganı” yine vatandaşlar tarafından büyük takdir gördü. Valilik önüne gelen grubu Vali Muammer Erol ve beraberindekiler karşıladı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Vali Erol günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulundu. Bin sesten çok çok daha fazla olduklarını dile getiren Birecik, “Herkes çok nefes, tek ses olduğumuzu bilsin.

Devlet tiyatroları kardeşlik, birlik ve beraberlik için vardır. Asla siyasi bir oluşum değildir. Türkiye'nin olduğu yerde tek ses olmaya devam edeceğiz. Maddi ve manevi göstermiş olduğu yardımlar dolayı Konya valisine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi. Birecik'in ardından konuşan Vali Erol ise şunları söyledi: “Çok nefes tek ses olduğumuz gibi aynı zamanda Konya'da bizler tek yürek olabilmeyi de başardık. Yürekler tek olunca kardeşlik, sevgi,hoşgörü ortaya çıkıyor. İnşallah bugün de tüm ifade ettiğimiz güzellikler yaşanır.  Huzurun başkenti Konya güzel ve yeni işlere imza atmayı başarmaya devam ediyor. Gönül diline tiyatro ile tercüman olmak çok ayrı şeyler ifade ediyor.” Etkinlik 6 yerli, 6 yabancı oyunla 10 gün daha devam edecek. 

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.