Her gün yanlarındayız

Her gün yanlarındayız

Aydınlı, "Özel gereksinimli bireylerin kendini, yeteneklerini ve becerilerini keşfetmelerine imkan tanıyoruz.

3 Aralık, Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile belirlendiğini belirten Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) Genel Koordinatöru Mustafa Aydınlı, "Bu kapsamda Dünya Engelliler Günü ile kalkınma ve toplumsal alanlarında özel gereksinimli bireylerin haklarının ve refahının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla Özel gereksinimli bireylerin kültürel, ekonomik, sosyal ve politik yaşamda hayata tutunma ve sosyal hayata entegrasyonları hakkında farkındalığı artırılmaktadır" şeklinde konuştu.

HAYATI KEŞFETMELERİ İÇİN YARDIMCI OLUYORUZ 

KEYDER derneği olarak Kapadokya’da on yedi bin metrekare açık alan, beş yüz metrekarelik kapalı alan olarak Küçük Prens Akademisini kurduklarını aktaran Aydınlı, "Bu kapsamda özel gereksinimli bireylerin kendini, yeteneklerini ve becerilerini keşfetmelerine imkan tanıyoruz. Akademimizde buluşturturduğumuz bireyleri engelli yerine özel gereksinimli olarak tanımlıyor ve en temel gereksinimleri olarak kendilerini ve yetenekleri dahilinde hayatı keşfetmeleri için destek oluyoruz. 

Projemiz kapsamında şu ana kadar farklı grup çalışmalarımızdan bini aşkın özel gereksinimli birey faydalanmıştır" sözlerini kullandı. 

CALIŞMALARIMIZ GÖNÜLLÜLÜK MERKEZLİ

Gönüllülük merkezli çalıştıklarını söyleyen Aydınlı, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: "Ayrıca uluslararası grup çalışmalarımızda Arjantin, Meksika, Fransa, Danimarka, Hollanda, Kolombiya, İspanya, Polonya, Amerika, Yunanistan, Suriye, Malezya’dan yaklaşık 400’ün üzerinde gönüllü projemizde çalışma fırsatı bularak Türk gençleri ile birbirlerinin kültürlerini daha yakından tanıma imkanı bulmuşlardır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.