Hekimler, Kobani İçin Yürüdü

Hekimler, Kobani İçin Yürüdü

Türk Tabipler Birliği önünde toplanan bir grup hekim, Kobani'nin IŞİD kuşatmasını protesto etti.    İstanbul Tabip Odası'ndan Sultanahmet’e kadar slogan atarak gelen grup, 'Hekimler barışa ışık yakıyor' pankartı açarak...

Türk Tabipler Birliği önünde toplanan bir grup hekim, Kobani'nin IŞİD kuşatmasını protesto etti.

    İstanbul Tabip Odası'ndan Sultanahmet’e kadar slogan atarak gelen grup, 'Hekimler barışa ışık yakıyor' pankartı açarak yürüdü. Burada oturma eylemi yapan grup, yanlarında getirdikleri fenerleri yere bıraktıktan sonra grup basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Dr. Bahar Tekin, "Son yıllarda başta sınır komşularımız Suriye ve Irak olmak üzere bu bölgede yaşayan farklı din, mezhep ve etnisiteye sahip milyonlarca insanın yerini yurdunu terk etmek ve iç çatışmalara girmek zorunda bırakan politikaların sorumluları aynı zamanda ülkemizin içinde de toplumsal barışın tüm dinamikliklerini ortadan kaldırma çabası içine girmiş durumdalar. Toplumu kamplaştırmanın, ‘Gezici’ vb. tanımlamalarla kendi yurttaşlarının bir bölümüne karşı 'düşman siyaseti' gütmenin, ülkemizdeki Türk- Kürt kardeşliğini zedeleyecek söylem ve icraatlar da bulunmanın sonucu ne yazık ki toplumsal çatışma olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

    Tekin, "Suriye ve Irak’taki kaosun müsebbiplerinden biri olan AKP hükümetinin bu politikalar sonucunda ortaya çıkan Şengal katliamı ve kitlesel kıyımlarla sonuçlanabilecek Kobani kuşatması karşısında takındığı tutum hepimizi derinden endişelendirmektedir. Ortadoğu’da vahşi bir katil sürüsü olarak dolaşan ve emperyalizmin dolaylı bir aracı olarak işlev görev IŞİD karşısında gerçek ve anlamlı bir tutum sergilemenin, IŞİD katliamlarına onay vermek olacağı herkesin görebileceği çıplak bir gerçekliktir." diye konuştu.

    Daha sonra grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.