Hedef İslam coğrafyası

Hedef İslam coğrafyası

AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, "Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını Irak’ta, Suriye’de yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değildir. Hedef topyekün bir İslam coğrafyasıdır" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Ankara'daki terör saldırısı ve 18 Mart Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Toplantı AGD İl Binası'nda gerçekleştirildi. Öncelikle saldırı hakkında konuşan Mehmet Parlak, "Masum insanları hedef alan bu saldırıların faillerin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını düşünüyoruz. Yine bu tip saldırılarla masum insanların canına kastedilirken asıl hedefin siyasetin ve toplumun dizaynı olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve toplum; panik ve korku havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim ile hareket edebilmektir. Bu tip saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılığı körüklemek ise biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Bu tip saldırıların gayesi Türkiye’nin sınır ötesinde bir bataklığa saplanması ise biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz. Bu saldırıların gayesi toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak ise biz daha çok aklıselim ile hareket edeceğiz" diye konuştu.

FİNANS KAYNAKLARI KURUTULMALI

“Terör saldırıların faillerinin er ya da geç tespit edilip cezalandırılması gerekmektedir. Çünkü terör saldırılarında tetiği kimlerin çektiğinden daha önemlisi, terör yapılanmalarını kimlerin finanse ettiği meselesidir” diyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terörün finansman kaynakları bulunup kurutulmadan terörle mücadelede başarıya ulaşılamaz. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da ya da Yemen’de yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değildir. Hedef topyekûn bir İslam coğrafyasıdır. Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında gören odaklar tüm terör yapılanmalarını finanse etmektedirler. Acı tasnifi yaparak; masum insanların öldürülmesine gerekçe bulma çalışmaları yaparak; baskı, şiddet ve tahakküme onay vererek terör saldırılarının önüne geçmek mümkün değildir. Aynı şekilde terörü finanse ettiği ayan beyan belli olan emperyalist ülkelerle dost ve müttefiklik ilişkisini sürdürerek terörü bitirmek mümkün olmayacaktır. Hiçbir terör örgütünün silah fabrikası ya da örgüte finansman sağlayan bir Merkez Bankası yoktur. Bu örgütlere her türlü desteği veren maalesef dost ve müttefik dediğimiz emperyalist ülkelerdir. Irkçı emperyalizm kendinden olmayanı ya zayıflatıp yok etmenin ya da besleyip bir süre kullanmanın peşindedir. Terörle gerçekleştirilmek istenen iki hedef vardır. Birincisi, bölgedeki enerji kaynaklarının kontrolünün emperyalist ülkelerin elinde kalması. İkincisi, Siyonist İsrail’in bölgedeki varlığının teminat altına alınması.”

250 BİN ŞEHİDE 250 BİN HATİM

Çanakkale'nin 101. yıldönümü vesilesiyle '250 bin Şehide 250 bin Hatim' kampanyası başlattıklarını belirten Parlak, “Bundan 101 yıl önce Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut Ümmetin kahraman evlatları dünya tarihine Çanakkale Destanı'nı yazdılar. Onları hayırla yad etmek, onları anlamak, onların mücadelesini yaşamak ve yaşatmak için AGD Konya Şubesi olarak “250 Bin Şehide 250 bin Hatim” kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Onların torunları olarak Çanakkale'nin sene-i devriyesinde şehit dedelerimizin her biri için 1 hatim okunuyor. Bu kampanya ile birlikte Çanakkale destanın yaşandığı yeri yakından görmek, gençlerimizin ve evlatlarımızın zaferi daha iyi kavraması için 26 Mart’ da bir ziyaret, gezi ve eğitim programı gerçekleştireceğiz. Terör saldırılarında yaşamını yitirenlere ve Çanakkale şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, ülkemizin, İslam coğrafyasının ve tüm dünyanın huzur ve barış ortamına kavuşması için tüm gücümüzle, ter dökerek ve dil dökerek gayret edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.