Hdp'li Çelik, Metiner'in 'Pkk Jitem'in Rolüne Soyundu' Sözüne Tepki Gösterdi

Hdp'li Çelik, Metiner'in 'Pkk Jitem'in Rolüne Soyundu' Sözüne Tepki Gösterdi

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, AK Parti Millevekili Mehmet Metiner'in 'PKK JİTEM'in rolüne soyundu.' açıklamasına tepki gösterdi. PKK'nın JİTEM'e soyunmaya hiç ihtiyacı olmadığını dile getiren Çelik "PKK, bugün sadece ve tek başına...

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, AK Parti Millevekili Mehmet Metiner'in 'PKK JİTEM'in rolüne soyundu.' açıklamasına tepki gösterdi. PKK'nın JİTEM'e soyunmaya hiç ihtiyacı olmadığını dile getiren Çelik "PKK, bugün sadece ve tek başına Türkiye'de konumlanmış bir halk hareketi olmaktan çıkmış; Ortadoğu'da, dünyada insanlık hareketi konumuna, meşruiyetine gelmişse onun bu realitesini görmek, sorunun çözümü açısından kolaylaştırır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Çelik, Metiner'in açıklamalarını eleştirdi. Metiner'in "PKK JİTEM'in rolüne soyundu." açıklamasıyla ilgili Çelik, şöyle konuştu: "Bu, sokaktaki sıradan insanın yorumuna dayalı bir düşünce olsa saygı duyarım. Bir siyasetçinin böylesi mesnetsiz ve somut koşullardan yoksun, sadece ötekini itibarsızlaştıran, kriminalize eden yaklaşımı kabul edilmezdir, doğru görmüyorum. PKK'nın JİTEM'e soyunmaya hiç ihtiyacı yok. PKK, bugün sadece ve tek başına Türkiye'de konumlanmış bir halk hareketi olmaktan çıkmış; Ortadoğu'da, dünyada insanlık hareketi konumuna, meşruiyetine gelmişse; onun bu realitesini görmek, sorunun çözümü açısından kolaylaştırır. Ama eski dili, eski tarzı ötekileştirerek, itibarsızlaştırarak, kriminalize ederek tırnak içerisinde terör yaftasını yapıştırarak nasıl ki 40 yılımızı çaldırdıysak, yitirdiysek yeni 40 yılları kaybetme lüksümüz yok. PKK bu manada elbetteki 10 binlerce militanıyla gizli, kapaklı karanlık ilişkilere dün de bulaşmamıştır, bugün de bulaşacağını tahmin etmiyorum. O her şeyden önce hala 3 Ocak 2013'te Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı demokratik çözümün yanında, arkasında olduğunu ifade etmiştir. Devletten de bu konuda nitelikli, öncelikli adımların atılması beklentileri içerisinde olduğunu eş başkanları sayın Cemil Bayık ifade etmiştir. Buna rağmen, özür diliyorum, öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Hedefi şaşırtmaya, bir kısım manipülatif yaklaşımlarda bulunmanın kimseye de bir faydasının olacağını sanmıyorum, böyle de düşünmüyorum."

HDP'nin kapatılacağı iddialarıyla ilgili bir soruya ise Çelik, kendilerine intikal eden bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Gündeme nerden düştü, nasıl olduğu konusunda kendilerinin de şaşırdığını dile getiren Çelik, birçok yetkilinin parti kapatmanın tarihe karıştığını ifade ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı sarayıyla ilgili bir soruya da Çelik, sarayın Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılmasını kabul etmediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın yargı kararına rağmen hukuk dışına kaçmakta bir sakınca görmediğini belirten Çelik, Türkiye için çok lüks bir yapı olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuya ilişkin açıklamaları konusunda Çelik, maalesef abartılı gelenlerin nitelikli itirazları olmadığını, karşı durmadığını vurguladı. Arınç'ın yeri geldiğinde bu abartılı lafına itiraz da etmesi gerektiğini belirten Çelik, onun ödeneğinin Meclis'ten geçtiğini hatırlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.