Hdp’li Çelik: Cumhurbaşkanı'nın Padişahvari Anlayışına 'Dur' Denmelidir

Hdp’li Çelik: Cumhurbaşkanı'nın Padişahvari Anlayışına 'Dur' Denmelidir

HDP Milletvekili Demir Çelik, Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanı'nın padişahvari anlayışına dur denmelidir. Maliyetin eklentilerle ve diğer binalarla birlikte 2.5 milyarı bulacağı söyleniyor. Bu, yüz binlerce işçinin...

HDP Milletvekili Demir Çelik, Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanı'nın padişahvari anlayışına dur denmelidir. Maliyetin eklentilerle ve diğer binalarla birlikte 2.5 milyarı bulacağı söyleniyor. Bu, yüz binlerce işçinin yüzlerce yıllık maaşına tekabül eder. Ayıptır, yazıktır, günahtır." diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili bir soru üzerine "Sayın Cumhurbaşkanı'nın padişahvari anlayışına dur denmelidir. Maliyetin eklentilerle ve diğer binalarla birlikte 2.5 milyarı bulacağı söyleniyor. Bu, yüz binlerce işçinin yüzlerce yıllık maaşına tekabül eder. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Meclis, Sayıştay, Danıştay buna 'dur' diyebilmelidir." diye konuştu.

‘DERSİM'LE YÜZLEŞMEK TÜRKİYE’YE KAYBETTİRMEZ’

Demir Çelik, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1937'de Dersim'i çıban olarak gördüğünü ve bunun ortadan kaldırılması gibi bir politikayla hareket ettiğini söyledi. Zoraki göçe tabi tutma, asimilasyon, mağaralarda fare zehri ile zehirleme, silahlı ateşle öldürme hadiselerinin yaşandığı bu olaylarda 60 bin insanın katledildiğini belirten Çelik, "Bununla yüzleşmek Türkiye'ye kaybettirmez. Tarihin karanlık noktalarını aydınlatabilirsek, yüzleşebilirsek kazanan Türkiye olur" dedi.

Bu konularda Başbakan ve AK Parti hükümetini ciddiyete davet eden Çelik, "Dersim'i bir katliam olarak kabul ediyorlarsa, Alevi Kürt kimliğinden dolayı bu olayların olduğunu tespit etmek zorundalar. Alevilerin ertelenen talepleri karşılanmalıdır. Çalıştaylarla zaman öldürülmemelidir. Zaman kaybetmeden zorunlu din dersleri kaldırılmalı, cemevlerine statü verilmeli, Diyanet lağvedilmelidir." diye konuştu.

‘POLİSİ ARTIRARAK TOPLUMU ZAPTU RAPT ALTINA TUTAMAZSINIZ’

"Güvenlik Bakanlığı" kurulacağına ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Çelik, "Bugün Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu güvenlik konusu değil. Sorunumuz, özgür, demokratik hakların iadesi sorunudur. Polisi, askeri artırarak toplumu zapturapt altında tutamazsınız. İhdas edilecekse güvenlik değil özgürlük bakanlığı ihdas edilmeli; savunma, savaş bakanlığı değil barış bakanı ihdas edilmelidir." dedi. PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili bir soruya Çelik, "Demokratik zemin oluşursa zaten silaha gerek kalmaz" karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.