Hdp: Kobani Halkı İçin Silah Ve İnsani Yardım Koridoru Oluşturulmalı

Hdp: Kobani Halkı İçin Silah Ve İnsani Yardım Koridoru Oluşturulmalı

İzmir’de HDP üyeleri ve kendilerine "Halkların Demokratik Kongresi (HDK)" adı veren bir grup, Kobani olaylarında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 kişiye destek amacıyla İzmir Adliyesi önünde toplandı. Aralarında HDP İzmir...

İzmir’de HDP üyeleri ve kendilerine "Halkların Demokratik Kongresi (HDK)" adı veren bir grup, Kobani olaylarında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 kişiye destek amacıyla İzmir Adliyesi önünde toplandı. Aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu 16 kişinin savcılık sorguları devam ederken basın açıklaması yapan grup, oturma eylemi de yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP Parti Meclisi Üyesi Elmas Çınar, İl Eş Başkanı Uğur'un bir grup sivil polis tarafından darp edildiğini, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra evine gittiği sırada gözaltına alındığını iddia etti. Kobani’de yaşanacak bir katliamın barış sürecine zarar vereceğini açıkça dile getirdiklerini söyleyen Çınar, “Bugün ülke sathında gerçekleşen dayanışma eylemleri, bu haklı ve meşru talebe dayanmaktadır. Bu nedenle AKP iktidarı, dayanışma eylemleri yapan halklarımıza yönelik başvurduğu zorbalığa ve kirli oyunlara derhal son vermelidir. Kobane’de yaşanacak bir katliamın, dolayısıyla da barış sürecinin sonlanmasının vebalini taşımak istemiyorsa IŞİD çetelerine verdiği her türlü desteği sonlandırmalıdır. Kobani halkının acil ihtiyacı olan silah ve insani yardım koridorunu derhal oluşturmalıdır. Daha da ötesi halkların iradesine saygı göstererek, Rojava’da oluşan demokratik ve özerk kanton yönetimi statüsü tanınmalıdır.” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İzmir İl Eş Başkanı Yusuf Kaya ise İzmir’deki protesto eylemleri sırasında yaralanan Ekrem Kaçaroğlu'nun öldüğü söylentilerinin doğru olmadığını, durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Basın açıklamasının ardından grup, adliye önünde oturma eylemine başladı.

GÖZALTINA ALINAN 16 KİŞİDEN 9’U MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 7’sinin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, aralarında HDP İl Eş Başkanı Uğur’un da bulunduğu 9 kişi ise tutuklanmaları talibeyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İzmir’de toplam 27 kişi gözaltına alınmış, yaşı 18’den küçük olan 11 kişi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.