Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Biz Bu Saldırıyı Beklemiyor Değildik

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Biz Bu Saldırıyı Beklemiyor Değildik

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’ndeki bıçaklı saldırı olayına tepki göstererek "Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik" dedi. Yüksekdağ, "Ne yazık ki bu saldırının organize edildiği merkez siyasi iktidarın kendisinden...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’ndeki bıçaklı saldırı olayına tepki göstererek "Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik" dedi. Yüksekdağ, "Ne yazık ki bu saldırının organize edildiği merkez siyasi iktidarın kendisinden başka bir yerde değildir." diyerek, kendilerine yönelik AK Parti tarafından bilinçli bir hedef göstermenin yapıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde sabah saatlerinde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Meclis’teki grup toplantısında saldırıya tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün güne oldukça uğursuz ve alçakça bir saldırıyla başladık. Aslında ‘geliyorum’ diyen bir saldırıydı. Bu saldırı son dönemde geliştirilen, partimizi hedefleyen, siyasi linç ve hedef gösterme saldırılarından bağımsız değildir. Bunu münferit bir olay olarak görmüyoruz." diye konuştu.

‘ESKİ TÜRKİYE’NİN HORTLATILMASIDIR SON SÜREÇTE YAŞANAN GELİŞMELER’

Partileri üzerinde ısrarla oluşturulmaya çalışılan basıncın ve hedef gösterilmelerin sonuçlarından birisinin yaşandığını kaydeden Yüksekdağ, "Biz bu saldırıların sorumlusunu sadece gerçekleştiren o maşa ya da piyon olmadığını çok iyi biliyoruz." ifadesini kullandı.

"Bir aydan bu yana bilinçli, sistematik ve organize bir şekilde partimize bir saldırı tezgahlanıyor. Ne yazık ki bu saldırının organize edildiği merkez, siyasi iktidarın kendisinden başka bir yerde değildir. Biz başka bir yerde aramıyoruz." diyen Yüksekdağ, AK Parti’nin günlerdir savaş dili geliştirdiğini ifade etti. Yüksekdağ, şunları söyledi: "Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik. Biz şunu da çok iyi biliyoruz; siyasi iktidar da, partimizi bugüne kadar hedef gösterenler de bu saldırıyı beklemediklerini iddia etmesinler."

Hükümetin Kırmızı Kitabı kendi isteğine göre revize ettiğini kaydeden Yüksekdağ, "Eski Türkiye’nin hortlatılması, Eski Türkiye’nin AKP zihniyeti ile revize edilerek yeniden tahkim edilmesinden başka bir şey değildir bu son süreçte yaşanan gelişmeler." değerlendirmesinde bulundu. Yüksekdağ, bu yolun yol olmadığını sözlerine ekledi.

‘SİZ ÖNCE HÜKÜMET GİBİ DAVRANMAYI ÖĞRENİN’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Siz önce hükümet gibi davranmayı öğrenin" diyerek, çözüm süreci konusunda hükümeti samimi olmaya davet etti.

Hükümetin 2 yıldır çözüm sürecini geçiştirdiğini söyleyen Yüksekdağ, bugün kritik bir eşiğe gelindiğini savundu. "İki yıldır neden çözüm sürecinin ekmeğini yediniz?" diye soran HDP Eş Genel Başkanı, "Mert olun, sözünüzde durun ve sözünüz gereğini yerine getirin." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.