Hdp: Diyalog En Temel Yöntemimiz Olmalı

Hdp: Diyalog En Temel Yöntemimiz Olmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken'den oluşan heyet Kobani bahanesiyle çıkan olaylar ve çözüm sürecini değerlendirmek için İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İçişleri Bakanlığı’nda...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken'den oluşan heyet Kobani bahanesiyle çıkan olaylar ve çözüm sürecini değerlendirmek için İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İçişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. 19:30’da başlayan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından HDP yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada Suruç Mürşitpınar sınırında yaşanan olumsuzluklar, 25 vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açan olaylar hakkında düşünce tespit ve önerilerin bakan Ala’ya aktarıldığı bildirildi.

Açıklamada yarıca şu ifadelere yer verildi: “Diyalog, daha büyük sıkıntıların yaşanmaması için vazgeçilmez en temel yöntemimiz olmalı düşüncesiyle bu temaslarımızı ilgili tüm devlet ve hükümet yetkilileriyle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu diyaloglar sonunda Kobanê’deki katliam tehlikesinin bertaraf edilmesi, çözüm süreci ile ilgili adımların hızlandırılması ve toplumsal olaylara yaklaşım konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi, toplumsal barışımızın en temel güvencesi haline dönüşmüştür. Bu konuda hükümetin de üzerine düşen sorumlulukları ivedilikle yerine getirmesi elzemdir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.