Hdp: Bu Sabah Ankara’da Planlı, Örgütlü Bir Saldırı Yaşandı

Hdp: Bu Sabah Ankara’da Planlı, Örgütlü Bir Saldırı Yaşandı

HDP Merkez Yürütme Kurulu, günlerdir hedef gösterilen partilerine yönelik bu sabah Ankara’da planlı, örgütlü bir saldırı yaşandığını söyledi. HPD açıklamasında, "Ankara’nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli...

HDP Merkez Yürütme Kurulu, günlerdir hedef gösterilen partilerine yönelik bu sabah Ankara’da planlı, örgütlü bir saldırı yaşandığını söyledi. HPD açıklamasında, "Ankara’nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır. Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır." denildi.

HDP’den yapılan yazılı açıklamada, Parti Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ın bu sabah saat 09.30 sıralarında HDP Ankara il binasına girişi sırasında bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradığı, saldırganın PM üyesini 6-7 yerinden bıçakladıktan sonra parti binasından kaçtığı bilgisi paylaşıldı.

'SALDIRI LİNÇ KAMPANYASININ VE HEDEF GÖSTERİCİ YAYINLARIN ARDINDAN YAŞANDI'

Karataş’ın Ankara Numune Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ndeki tedavisine devam edildiği belirtilerek, "Ankara’nın göbeğinde gerçekleşen bu saldırı, planlı, organizeli ve örgütlüdür. Açıkça partimiz hedef alınmıştır. Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır. Başta hükümet yetkilileri ve bazı basın yayın organları ile kimi köşe yazarlarının günlerdir Eş Genel Başkanımızı ve partimizi, milletvekillerimizi, yöneticilerimizi hedef gösteren açıklama ve yayınları tüm uyarılarımıza rağmen kesintisiz ve sistemli bir biçimde sürdürüldü. Bu sabah gerçekleşen saldırı da tüm bu linç kampanyasının ve hedef gösterici yayınların ardından yaşandı." değerlendirmesinde bulunuldu.

'HÜKÜMET, LİNÇ KAMPANYASINDAN VAZGEÇMELİ'

"Bu karanlık saldırıyı ve arkasındaki odakları, bu saldırıya zemin yaratanları kınıyor ve lanetliyoruz." ifadesiyle devam eden HDP Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında hükümet konuyu aydınlatmaya çağrıldı: "HDP’yi hedef gösteren hükümeti bir an önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir. Bu tehlikeli gidişat karşısında hükümeti bir kez daha uyarıyoruz ve sürdürdüğü linç kampanyasından vazgeçmeye çağırıyoruz. PM Üyemiz Sayın Karataş’a acil şifalar diliyor ve bir an önce aramıza döneceğini umut ediyoruz. Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu tür ırkçı saldırılar karşısında duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.