Hdp: Arınç’ın Sözleri Sürecin Hükümet Tarafından Bitirileceğinin İması

Hdp: Arınç’ın Sözleri Sürecin Hükümet Tarafından Bitirileceğinin İması

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “çözüm sürecine mahkûm değiliz” sözlerini, ‘sürecin hükümet tarafından bitirilebileceği iması’ olarak değerlendirdi. HDP MYK toplantısı...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “çözüm sürecine mahkûm değiliz” sözlerini, ‘sürecin hükümet tarafından bitirilebileceği iması’ olarak değerlendirdi.

HDP MYK toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. ‘Hükümet, barış sürecini tıkayan bir tutum ve yönelim içerisine girmiştir.’ Denilen açıklamada, “İmralı’da Sayın Öcalan’ın müzakereleri yürütmesini kolaylaştıracak bir sekretarya kurulması bile krize dönüştürülmekte, görüşmelerin gerçek bir müzakereye dönüştürülmesinin koşulları sürekli ertelenmektedir. Sayın Öcalan’ın “Başmüzakereci” sıfatı tartışmaya açılmaktadır. Hatta Başbakan Yardımcısı Arınç tarafından “çözüm sürecine mahkûm değiliz” denilerek, sürecin hükümet tarafından bitirilebileceği iması yapılmaktadır. “ ifadeleri yer aldı.

Bingöl’de iki polisin şehit olduğu, Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği söylenen ve Genç’te çıkan çatışmada ölü ele geçirilen teröristlerin Bingöl’e hiç girmediği savunulan açıklamada, şunlar dile getirildi:

“Başbakan Davutoğlu’nun Bingöl’deki karanlık suikastten sorumlu tutarak “cezalandırdık” dediği, Genç ilçesinde infaz edilen 4 insanın, Bingöl merkeze hiç girmedikleri ve bu olayla hiçbir alakalarının bulunmadığı netleşmiştir. Kağızman’da gerçekleştirilen yargısız infazın da HES barajına yönelik başka bir eylem gerekçe gösterilerek meşrulaştırılmaya çalışıldığı görülmektedir. Anımsatmak isteriz ki, Türkiye’de idam cezası kaldırılmıştır. Hükümet, yargısız infazlarla adı konulmamış biçimde idam cezasını uygulamaktadır. “Cezalandırdık” diyerek, açıktan bunu ifade etmektedir. Bu infazlar iki yıldır süren ve bizce çok değerli olan “çatışmasızlık” ortamını zorlamaktadır. Yüksekova’da üç askerin öldürülmesi, canımızı yakan, barışa dair endişelerimizi büyüten bir diğer gelişme olmuştur. Asker, polis, gerilla hiçbir gencimizin ölmeyeceği bir barış ikliminin yaratılması için çıktığımız yolun önüne her geçen gün yeni engeller konulmaktadır. “

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.