'Hayvansal Hastalıkların Önlenmesi İçin Hayvan Hareketleri Denetlenmeli'

'Hayvansal Hastalıkların Önlenmesi İçin Hayvan Hareketleri Denetlenmeli'

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, hayvan orijinli hastalık kaynaklarının minimuma indirilmesi için hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması gerektiğini belirtti. Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özdemir ile...

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, hayvan orijinli hastalık kaynaklarının minimuma indirilmesi için hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Oda Başkanı Özdemir, burada yaptığı konuşmada, hayvan orijinli hastalık kaynaklarının minimuma indirilmesi için hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. İldeki hayvan pazarının temizlik ve hayvan giriş çıkışları açısından denetlenebilmesi için daha evvel alınan İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonun kararının uygulanmasını gerektiğinin altını çizen Özdemir, belli günlerde dezenfeksiyon uygulamaları yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Ertuğrul Özdemir, Malatya’nın büyükşehir statüsüne geçtiğini anımsatarak mahalleye dönüşen kırsal alanlarda aile hayvancılığının yok edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Vali Kamçı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.