Hassasiyetler yok oluyor

Hassasiyetler yok oluyor

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları divan toplantısında konuşan Başkan Sefa Taşbaşı, “Gençliğimiz huzuru, alkolde, kumarda, uyuşturucuda aramaktadır. Günden güne eriyen kültür ve manevi hassasiyetlerimiz yok olmaya yüz tutuyor” dedi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Nisan ayı olağan divan toplantısı gerçekleştirildi. Parti İl binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Saydam, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dur, İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, İlçe Gençlik Başkanları ile çok sayıda genç katıldı. İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar’ın selamlama konuşmasının ardında söz alan İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, gençlere seslendi. Ülke ve millet olarak zor günlerden geçildiğini belirten Taşbaşı, “Millet olarak, gençlik olarak geleceğe ilişkin hayallerimizi, umutlarımızı, istek ve arzularımızı kaybediyoruz. Bütün bunların yanı sıra, ülkemizin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kaybediyoruz. Alkol kullanımının ilköğretim seviyesine kadar indiği, uyuşturucu kullanımının yüzde 26 oranında artış gösterdiği,  son on yılda cinsel istismar ve taciz olaylarının ciddi oranda artış gösterdiği şu günlerde şuurlu bir gençlik olma yolunda faaliyetlerimizi aralıksız olarak yapmaya devam ediyoruz” dedi.

2-3.20160426100051.jpg

KUMARDA, UYUŞTURUCUDA HUZUR ARIYORLAR

İddia ve kumar oyunlarındaki artışa değinen Taşbaşı, konuşmasına şöyle devam etti: “Vatanımızın ve milletimizin kurtuluşu olan milli bir gençliğin, hayallerinin silindiği, kumar ve şans oyunları ile gençliğimizin zihinlerinin karartıldığı, hak ve hakkaniyetin kazanması gereken şu dünyada, kumar ve şans oyunları ile haksız kısa yoldan olan, kazanç elde etmeye çalışan bir neslin canlı şahitleriyiz. Gençliğimiz huzuru, alkolde, kumarda, uyuşturucuda aramaktadır. Bu korkunç tabloya çözüm bulması gerekenler geçici gündemler oluşturarak, bu durumları unutturuyor ve kendi ticaretlerine devam ediyorlar. Ancak bizce basit olarak gözüken ve günden güne eriyen kültür ve manevi hassasiyetlerimiz çok fazla göze batmasa da eriyip yok olmaya yüz tutuyor. Hayat şartları ve yaşam biçimlerimiz o kadar yozlaştı ki yazılı olmayan fakat anayasadan daha kıymetli olan gelenek-görenek kurallarımız yok oldu. Gün içerisinde basit olarak karşıladığımız büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi, büyüklerimizi ziyaret etme, onlara karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme gibi kavramlar unutuldu denilecek kadar azaldı. Çağdaş bir hayat olarak yorumlanan günümüz, aslında tamamen yozlaşma olarak yorumlansa yeridir.” 

2-4.20160426100103.jpg

SOSYAL MEDYA YOZLAŞMAYI HIZLANDIRIYOR

Sosyal medya unsurlarını gereksiz yere fazlaca kullanmanın bugünkü yozlaşmayı hızlandıran en önemli unsur olduğunu ifade eden Taşbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimizdeki özenti yaşam tarzı, ailelerin durumlarını zorlamakta ve kendilerini ailenin yaşam tarzına uydurması gerekirken, aileyi kendi yaşam tarzına uydurmaya zorlamaktadırlar. Üniversitelerde aileler evlatlarını vatanına milletine iyi bir evlat olarak yetiştirdiklerini sanarken oralarda öğrenim gören öğrenciler vatanına milletine ne kadar zarar veririm derdine düşüyorlar. Şayet size eğitim sağlayan kurumlar manevi değerlere sahip çıkma eğitimini vermiyorsa, herkes aklını kullanarak nasıl hizmet ederiz gayretine düşmelidir. Hiçbir görüş belirtmeksizin bu ülke hudutları içerisinde bulunan herkes bu sorumluluğu yapıp yapmama gibi seçim yapma lüksü içerisinde değildir. Bu ülkeye olan sorumluluğunu yapma zorundadır.  Her kim evine en hassas şekilde sahip çıkıyorsa bu ülkede onun evidir ve aynı şeffaflıkta bu evine de sahip çıkmak zorundadır. Bu ülkede milliyetçilik çok farklı anlamda yorumlanmaktır. Ancak gerçek milliyetçilik dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bu ülke hudutları içerisinde, bu ülkeye üretimiyle, yaptığı projesiyle faydalı olan kişi ve kişiler gerçek milliyetçilerdir. Ecdadın bu ülkeyi bize emanet ederken her türlü milletten insanlar sırt sırta, omuz omuza savaşarak emanet etti. Ancak bizdeki emanet anlayışı değişerek başkalarına hediye etme anlayışına döndü. Topraklarımızı hediye etmedik ama kültürümüzü hassasiyetlerimizi hediye ederek aslımızı unuttuk.”  Program sonunda başarılarından dolayı çeşitli ilçe gençlik başkanlarına plaket takdim edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

2-1.20160426100117.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.