Haluk Koç: Mahkeme Kararı Önceden Bilinerek Mi Bu Katliam Gerçekleştirildi?

Haluk Koç: Mahkeme Kararı Önceden Bilinerek Mi Bu Katliam Gerçekleştirildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Soma Yırca’daki 6 bin zeytin ağacının kesilmesinden 12 saat sonra gelen yürütmeyi durdurma kararının, ‘mahkeme kararı önceden bilinerek mi bu katliam gerçekleştirildi?’ sorusunu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Soma Yırca’daki 6 bin zeytin ağacının kesilmesinden 12 saat sonra gelen yürütmeyi durdurma kararının, ‘mahkeme kararı önceden bilinerek mi bu katliam gerçekleştirildi?’ sorusunu akla getirdiğini savundu.

Haluk Koç, Yırca’daki zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Haluk Koç’un açıklaması şöyle:

‘KANUN TANIMAZLIK HER ALANDA’

“AKP iktidarıyla özdeşleyen kanun tanımazlık hayatın her alanında devam ediyor. Bunun son örneği, ‘yürütmenin durdurulması’ kararı çıkacağı bilinmesine ve köylü kadınların günlerdir süren nöbetine, direnişine rağmen polis ve özel güvenlikçi zoruyla ve şiddetle alt edilerek toplam altı bin tane zeytin ağacının göz göre göre; rant uğruna, doğa katledilerek kesilip yok edilmesidir.

‘ADETA CANLI YAYIN GİBİ’

Bu katliam nasıl gerçekleştirilmiştir, bu cesaret nereden alınmıştır buna bakmak gerekir. Çünkü söz konusu katliam; yandaş şirketin iktidarın güvencesinde ve desteğinde işlediği doğa cinayeti adeta bir canlı yayın gibi tüm Türkiye’ye seyrettirildi.

‘YAĞMACI ANLAYIŞ, AVANTA DÜZENİ’

Hemen ertesi gün, hatta katliamdan saatler sonra mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Tam bir komedi. Yani önce öldürüp, katliamla yok edip, yasal engele rağmen oldubittiye getirip avanta düzenini, yağmacı anlayışı topluma dayatmaya devam ediyorlar.

‘BİZ YAPARIZ OLUR’ FÜTURSUZLUĞU’

Bu gerçekler karşısında bu katliamı kendi hukuksuz yatırım anlayışı için görmezden gelen yandaşlık kavramı ‘biz yaparız olur’ fütursuzluğunu sergileyebilir. Bu gelişme bize şu soruları yüksek sesle sorma hakkı veriyor:

- Mahkeme kararı önceden bilinerek mi bu katliam gerçekleştirildi?

- Feryat eden köylüler günlerdir iktidar zorbalığına karşı direnen kadınlar, adeta evlatlarını korurcasına altı bin zeytin ağacına sahip çıkan insanlar artık bir hukuk devleti olmaktan çıkan ülkenin vatandaşları olma konumunda değil mi?

- Bunun hesabını kim verecek?

- Her olayda olduğu gibi yapanın yanına kar mı kalacak?” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.