Halı Saha Ligi’nde 3. sezon 12 Mart’ta

Halı Saha Ligi’nde 3. sezon 12 Mart’ta

Nike Halı Saha Ligi’nin 3. sezonu 12 Mart’ta başlayacak.

Futbol Federasyonu ve Nike tarafından organize edilen lig mücadelesi, 62 il, 8 ilçe olmak üzere toplam 70 merkezde bulunan 100 halı sahada gerçekleşecek. Organizasyonda yer almak isteyenler, 6 Mart’a dek “www.nikehalisahaligi.com” adresine girerek ön kayıt formunu eksiksiz doldurduktan sonra en yakın Nike kayıt noktasına gidip, 80 TL takım katılım bedeli ödeyerek başvurularını tamamlayacaklar. 
Nike Halı Saha Ligi’ne katılacak tüm oyuncular, Futbol Federasyonu tarafından verilecek Herkes İçin Futbol (HİF) Lisansı’na sahip olacaklar ve kayıtlar sırasında HİF lisansı için gerekli belgeleri kayıt noktalarına teslim edecekler. Herkes İçin Futbol Lisansı, amatör futbolun yaygınlaşmasını, ülke genelindeki her türlü futbol müsabakasını organize futbolun içerisine dahil etmeyi ve müsabakalara katılanların federasyon tarafından tescil edilmesini sağlayacak. Turnuva, 15-18 ve 19-35 yaş kategorilerinde, 6 as, 2 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan takımların katılımıyla gerçekleşecek. Nike Halı Saha Ligi’nde maçlar grup turunda puan, eleme turlarında ise eleminasyon sistemiyle oynanacak. 15’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak maçlarda beraberlik halinde seri penaltı atışlarına geçilecek. Organizasyonda grup maçları 12 Mart’ta başlayıp, 1 Mayıs’a kadar devam edecek. Gruplarda birinci olan takımlar, eleme turuna katılmaya hak kazanacak. Saha finallerinin ardından 14-15 Mayıs’ta bölge finalleri oynanacak. Daha sonra 22 Mayıs tarihlerinde bölge şampiyonlarının mücadele edeceği Süper Bölge Finalleri oynanacak.
FİNAL MAÇI İSTANBUL’DA
Ligin final maçı ise 4-5 Haziran’da İstanbul’da yapılacak. Finale kalan 8 takım final günü öncesi Futbol Federasyonu antrenörlerinin yönetiminde özel bir kampa girecek. Bu arada, Nike Halı Saha Ligi final maçları sonucu şampiyon olan takım, elemelerden çıktığı halı sahada bir senelik bedava üyelik ve Nike Futbol koleksiyonundan ürünler de kazanacak. Öte yandan, organizasyona bu yıl 6 bin 400 takım ve 50 binin üzerinde oyuncunun katılmasının hedeflendiği bildirildi. Nike Halı Saha Ligi’nin tanıtımı, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki tesislerinde Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal, Nike Türkiye Pazarlama Müdürü Massimo Giunco, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ve geçen sezonun organizasyondaki şampiyonları Tarakçı Sarrafiye ile Gençlerbirliği takımlarının katılımıyla yapıldı. Toplantıda Futbol Federasyonu adına konuşan Ersun Yanal, Türkiye’de futbolun en yaygın olarak oynandığı yerler olarak halı saha futbolunun kendileri için önemli olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.