Halde balık çeşidi azaldı, işler durdu

Halde balık çeşidi azaldı, işler durdu

Balık Hali’nde satışlar durdu. Balık çeşidi azaldı. Fiyatların ucuz olmasına rağmen vatandaşlar, balığa ilgi göstermiyor.

Balık Hali’nde satışlar durdu. Balık çeşidi azaldı. Fiyatların ucuz olmasına rağmen vatandaşlar, balığa ilgi göstermiyor. Balık hali ve fiyatları ile ilgili konuşan Yaprak Balıkçılık çalışanı Haydar Yalçın, balık satamadıklarını dile getirdi.

Konya'da balık kültürünün tam anlamıyla sağlanamadığını söyleyen Yalçın, “İşlerimiz durgun. Halde balık çeşidi kalmadı. Hamsi sadece şoklanmış şekilde satılıyor. Sazan, hiç yok. Çünkü sazan balığı için av yasağı getirildi. Öyle oluyor ki günde 150 TL ile dükkan kapatıyoruz. Balık fiyatları düştü, vatandaşın ilgisi azaldı. Alabalık 10, Somon 18, Çupra 23 liradan tezgahlarda satışa sunuluyor. Fiyatların önümüzdeki dönemlerde daha çok düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Balığın, sofralardan eksik edilmemesi gereken ürünler arasında yer aldığını söyleyen Yalçın, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Sağlık için haftada en az  bir kez balık tercih edilmeli. Uzmanlar, bu konunun üzerinde çok duruyor. Vatandaş balık yemeyi tercih etmeyince ailesine özellikle çocuklarına da yedirmiyor. Anne babalar bu yanlışa düşmesin. Kendileri yemiyorsa en azından çocuklarına balık yedirsin.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.