‘Hak ve rızaya her zaman önem verdik’

‘Hak ve rızaya her zaman önem verdik’

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan adayı Lütfi Yalman seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmaları arasında ev ziyaretlerine ayrı bir önem veren Yalman, vatandaşla sohbet havasında geçen ev ziyaretlerinde vatandaşın sorunlarıyla birebir ilgil

Sahip Ata ve Yunus Emre Mahallelerinde gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde vatandaşların sorunları 30 Mart sabahından itibaren çözülmek üzere not edildi. “Milli Görüş belediyeciliğine efsane belediyecilik etiketini bize halkın kendisi verdi” diyen Yalman, “Halkımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu. Yalman, “Bizim zamanımızda bazı iller, ‘biz de Konya gibi yöneteceğiz’ diye afiş hazırlatmışlardı.  Bu basit bir durum değildir. Örnek alındığımızın takdir edildiğimizin göstergesidir” dedi. Günümüzdeki belediyecilik anlayışında böyle bir durumun olmasının mümkün görünmediğine belirten Yalman günümüz belediyecilik anlayışı ile Milli Görüş belediyeciliği arasındaki farka dikkat çekti. Belediyecilikte, hak ve rızaya gösterdikleri hassasiyete değinen Yalman, “Bir tek kişinin dahi rızası olmadan bizler iş yapmadık, bunun örneği çoktur. Tüyü bitmedik yetimin hakkını çarçur etmedik, onların haklarını haksız kazançlara yatırmadık, onların haklarını bilboardlara yatırmadık” değerlendirmesini yaptı. ULUIRMAK ESNAFINI ZİYARET
Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman Uluırmak Mahallesi ve Salıpazarı esnaflarını da ziyaret etti. İşlerin durgun olmasından şikâyetçi olan esnaf hükümetin muhalefetle kavga etmeyi bir kenara bırakıp vatandaşın ekonomik sorununa bir çözüm üretmesini istedi. Yalman, binden fazla esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini bugüne kadar işlerinden memnun olduğunu söyleyen 10 tane esnaf bulunamayacağını söyledi. Yalman, “İşsizlik sorununu bu hükümetin çözmesi mümkün değil. Erbakan Hoca döneminde havuz sistemini kurduklarını belirten Yalman, “IMF ile anlaşmaları iptal ettik, rantiye giden hortumları kestik ve bunun sonucunda memur, işçi, emekli hakkı olan parayı aldı, memur, isçi alış veriş yaptı, esnaf daha fazla ürün sattı, esnaf daha fazla ürün satınca bu fabrikalara yansıdı ve ülkenin refah seviyesi yükseldi” diye konuştu.
Salıpazarı’nda da halkın sorunlarını dinleyen Yalman, şu değerlendirmeleri yaptı: “Bütün sıkıntılarınızı not alıyorum. Bizler bugüne kadar ne söz vermişsek o sözü yerine getirdik. Sizlerin sorunlarınızı not alıyorum. 30 Mart sabahı başkan olduğum zaman ilk işim bu defteri açıp okumak olacak ve sizlere vermiş olduğum sözlerimi tek tek yerine getireceğim”
Pazarcılar, ülkedeki kriz nedeniyle vatandaşın alışveriş yapamadığını ve bu durumda pazaryeri kirasının kendilerine ağır geldiğini ifade etti.
Belediye başkanıyla bir araya gelemediklerinden dert yanan pazar esnafı, dertlerimizi anlatamadıklarını, bu şekilde sorunlarının çözülmesinin mümkün olmadığını belirttiler.
Pazar esnafını sorunlarını tek tek not alan Başkan Adayı Yalman, “Sizin sorunlarınızı çözeceğiz, bir sorununuz olduğu zaman hiç çekinmeden belediyeye gelebilirsiniz, sizlere en iyi hizmeti yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Meram Kadın Kolları’nda yoğun tempo
Saadet Partisi Meram İlçesi Kadın Kolları evleri gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyorlar.
Sahipata Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesindeki evleri ziyaret eden Saadet Partisi Meram Kadın kolları Başkanı Zeynep Özdoğan, “Amacımız bu ülkeye hizmetin gelmesidir. Biz kim hizmet ederse onun yanındayız. Milli Görüş olarak çok önemli hizmetlere imza attık. Bundan 20 yıl önce inanılması güç hizmetler getirdik. Şimdi çok daha fazlasını yapmak için geliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.