Hafta sonunda piknik keyfi

Hafta sonunda piknik keyfi

Pikniklerin vazgeçilmezi mangal keyfi havaların ısınmasıyla birlikte ailelerin tercihi oldu. Mangal keyfi yapmak isteyen vatandaşlar, hafta sonunun güneşli olmasını da fırsat bilerek kasaplara ve marketlerine et reyonlarına akın etti.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar şehrin stresinden uzaklaşmak için kendilerini yeşil alanlara atıyor. Geçtiğimiz hafta sonu da Konyalılar havanın iyi olmasını fırsat bilerek aileleriyle parklara ve piknik alanlarına akın etti. Pek çok kişi de Alaaddin Tepesi gibi yeşil alanda arkadaşlarıyla güneşin keyfini çıkardı. Kent Ormanı, Hadimi Parkı, Kozağaç Parkı gibi yeşil alanlarda hafta sonunun tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar kasaplara uğrayarak mangal keyfi yaptı. Kasaplarda mangallık hareketliliği vardı. Pek çok marketin et reyonlarında da mangallık hazırlandığı için yoğunluk oluştu. Ette vatandaşın tercihi yine beyaz et oldu. Kırmızı ette fiyat yüksek olduğu için cep yakıyor. Beyaz et fiyatları 10-15 lira arasında değişiyor. Tavukta en çok tercih edilen pirzolalık tavuk 14 liradan satılıyor.  

SATIŞLAR HAVA DURUMUNA BAĞLI

Esenyurt Kasabı çalışanı Fatih Taş hafta sonunda mangalcılar nedeniyle bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, “Havalara bağlı olarak bizim de işlerimiz değişiyor. Genel olarak havaların ısınmasıyla bizim de işlerimiz açıldı. Geçtiğimiz hafta sonunda sıcaklık değerlerinin çok yüksek olmamasından dolayı işlerimiz biraz düştü ama genel olarak mangallık sezonu açıldı artık insanlar ailesini de alıp piknik yerlerine gitmeye başladı” dedi.  Kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşın genel olarak beyaz etti tercih ettiğini hatırlatan Taş, şöyle konuştu: “Kırmızı ette genel olarak köfte karışımı veya pirzola tercih ediliyor. Ama yoğunluklu olarak beyaz et satıyoruz. Beyaz ette de pirzola seçeneği en çok ilgiyi görüyor. Pirzolalık beyaz etin kilogram fiyatı 14 lira civarında. Beyaz etin en ucuz kısmı baget diye bilinen but kısmı. Tavuk but 10-11 liradan satışta. Mangal denince akla gelen ve kelebek diye bilinen kısımlar da 12,5 lira seviyelerinde satılıyor.” Mangallıkların baharat karışımlarının da artık kasaplar tarafından hazırlandığını söyleyen Taş, bu karışımların genel olarak ücretsiz olarak müşterilere sunulduğunu belirtti.  

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.