Hadimi Hukuk Mektebi açıldı

Hadimi Hukuk Mektebi açıldı

Hukuki Araştırmalar Derneği'nin (HUDER) hazırladığı Hadimi Hukuk Mektebi Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı. Açılış toplantısında proje öğrencilere, akademisyenlere ve protokol üyelerine tanıtıldı

Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi tarafından hazırlanan 'Hadimi Hukuk Mektebi' projesinin açılış toplantısı, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Adalet Bakanı Müşteşar Yardımcısı Musa Heybet, AK Parti Konya Milletvekili Av. Ahmet Sorgun, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Yazgan, Konya Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Hadim Kaymakamı Ömer Büyükergene, Taşkent Kaymakamı Halid Yıldız, Yargıda Birlik Derneği Genel Başkanı Dr. Birol Kırmaz, Huder Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Huder Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Yıldız, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Ömer Ersöz ve çok sayıda öğrenci ile birlikte hukukçu ve akademisyen katıldı.
 
ibrahim-ulker.jpg
 
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Hadimi Hukuk Mektebi Proje Koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi İbrahim Ülker, "Şu anda vatanını milletini seven hukukçulara ihtiyaç var. HUDER Konya Şubesi, kısıtlı imkanlarla genç hukukçulara yönelik önemli faaliyetler yapmaktadır. Arkadaşlarımızla yaptığımız bu çalışmalarla 'Hadimi Hukuk Projesi'ni hazırladık. Bu projenin ismi Hadim hazretlerinden gelmektedir. Konya topraklarında yaşamış Muhammed Hadimi'nin ismini projemize verdik. Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Şu anda projemiz bakanlık tarafından desteklenmektedir"dedi.
 
KADİM MEDENİYETİMİZİ TANITACAĞIZ
Projenin aşamalarını anlatan Ülker şu şekilde konuştu:"Projemizde önce ekibimizi oluşturduk. Sonra ofisimizi açtık. Yaptığımız afiş çalışmasını Konya Adliyesi'nde ve hukuk fakültelerinde astık. Afişlerimizi asarak projemizi tanıttık. Broşürler dağıttık. Öğrenciler tarafından projemiz yoğun bir ilgi ile karşılandı. Projemize ocak ayında başladık. Şubat ayında  projeye katılım listelerini kabul ettik. Yedek katılımcı listesi bile oluşturduk. Projemiz dahilinde yapılacak tüm aktiviteler, projemize seçilen 60 genç hukukçuya yönelik. Mezun olan hukukçuların yaşadığı en büyük sorunlardan biri dil sorunu. Öğrencilerimizin hepsi dil eksikliğini hissediyorlar. Bu proje ile gençlerimize yabancı dil eğitimi vereceğiz. Alanında uzman bir dil kursu ile sözleşme imzaladık. Katılımcılara  seviye tespit sınıfı yaptık. 3 sınıf oluşturduk. Bu 3 sınıfa yönelik dil eğitimi bu hafta başladı. Toplamda 100'er saat dil eğitimi vereceğiz. Projemizin ikinci döneminde İslam Hukuku, Hukuk'un Önderleri gibi birçok ders vereceğiz. Bu derslerle öğrencilere kadim medeniyetimizi tanıtacağız. Medeniyetimizle genç hukukçuları buluşturacağız. Bu projemize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 11 ay sürecek projemizi en iyi şekilde tamamlamak için dualarınızı bekliyorum."
 
Programa Huder Konya Şubesi Başkanı Av. Mustafa Yıldız, Huder Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Adalet Bakanı Müşteşar Yardımcısı Musa Heybet ve Yargıda Birlik Derneği Genel Başkanı Dr. Birol Kırmaz’ın açılış konuşmaları ile devam etti. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı’nın açılış dersinden sonra, Adalet Bakanı Müşteşar Yardımcısı Musa Heybet’e, Yargıda Birlik Derneği Genel Başkanı Dr. Birol Kırmaz’a ve Huder Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya’ya Huder Konya Şubesi adına Hattat Hüseyin Öksüz’ün “HU” levhası hediye edildi.
 
AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.