Dr. Aziz Armutlu

Dr. Aziz Armutlu

Güzel Düşün Güzel Yaşa!

Güzel Düşün Güzel Yaşa!

Hayat, zihin dünyamızda düşündüğümüz gibi şekillenir. Her günümüz, zihnimize hükmeden düşüncelerin bir yansımasıdır. İyi düşünen bir insan için güneş, her zaman parlarken kötümser bir bakış açısına sahip biri için gökyüzünü bulutlarla kaplar.

Güne başlarken aklımıza gelen ilk düşünce, genellikle günün geri kalanını şekillendirir. Hayata karşı verdiğimiz tepkilerimiz zihin dünyamızı etkiler. Nasıl bir gün geçireceğimizi ilk dakikalarda seçeriz. Eğer sabah yataktan kalkarken "Bugün harika bir gün olacak" diye düşünürsek, zihnimiz bizi mutlu edecek durumları fark etmeye daha açık olur. Marcus Aurelius'un dediği gibi "Hayatımızda yaşadığımız olaylar değil, bu olaylar hakkında sahip olduğumuz düşüncelerdir bizi şekillendirir."

Hayat yolcuğumuzda hayatın kaçınılmaz zorluklarıyla yüzleşirken, "Her şeyin bir çözümü var" düşüncesine sahip olmak bizi güçlü kılar. Kötü bir haber aldığımızda bile, "Bu durumdan neler öğrenebilirim?" diye sorarak olumsuzlukları aşma kapasitemizi artırabiliriz. Güzel düşünmek, bizi hayata karşı dirençli kılar. "Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır." Sözü güzel düşüncenin sadece içsel bir huzur değil, aynı zamanda hayatın tadını çıkarmamızı sağlayan bir araç olduğunu hatırlatması açısından son derce önemlidir.

Günlük hayatta karşılaşılan zorluklar, güzel düşünmenin test edildiği alanlardır. Beklenmedik bir sorunla karşılaştığınızda "Bu sorunu çözebiliriz, her zorluk bir öğrenme fırsatıdır" şeklinde bir yaklaşım sergilemek, sorunun üstesinden gelmeyi kolaylaştırır. Bu pozitif bakış açısı, çözüm odaklı düşünmeyi ve yaratıcı çözümler üretmeyi teşvik eder. James Allen'ın "Zihin ne düşünürse insan o olur." sözü bu manada anlamlıdır.

Güzel düşünmek, bir günü ya da bir ömrü değiştirebilecek güçtedir. Her gün, zihnimizi iyi şeyler düşünmek için eğiterek hayatımızı daha mutlu ve anlamlı kılabiliriz.

Unutmayalım ki güzel düşünen bir zihin, mutlu bir hayatın kapısını aralar. Bu yüzden hayata karşı her zaman umutlu ve pozitif bir tutum sergileyerek her günümüzü kendi lehimize çevirebiliriz.

Gün boyunca olumlu düşünelim; çünkü düşüncelerimiz dünyamızı şekillendirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Aziz Armutlu Arşivi
SON YAZILAR