Güllüce: Projeler Bu Milletin Kültürünü, Anadolu’nun Mayasını Yansıtacak

Güllüce: Projeler Bu Milletin Kültürünü, Anadolu’nun Mayasını Yansıtacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de yapılan projelerin bu milletin kültürünü yansıtması gerektiğini kaydederek “Fonksiyonları üniversiteler belirleyecek ama Anadolu’nun mayasını yansıtacak. Sesi bu toprakların sesi...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de yapılan projelerin bu milletin kültürünü yansıtması gerektiğini kaydederek “Fonksiyonları üniversiteler belirleyecek ama Anadolu’nun mayasını yansıtacak. Sesi bu toprakların sesi olacak. Ciddi oranda kendi kültür ve değerlerinden kaçış projeleri yapılmış bu kısmen de tutmuş başka yerlerden gelen rüzgarlarla oluşturulan düşüncelere makbuliyet kazanan bir kitle oluşmuş.” dedi.

Bakan İdris Güllüce, Hilton Otel’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Alanı ‘Akademik Toplantısı’na katıldı. Programda konuşan Güllüce, "Bozok, Haran üniversiteleri denildiği zaman önemi yok da bilmem nerden olanlar daha makbul hale geliyor" diyerek şunları söyledi:

“Bunları terk etmek lazım. Her işimizde her eylemimizde bunlara dikkat etmek lazım. Kurtuluş savasını yansıtması lazım bin yılı yansıtması lazım. Ulularımızı yansıtması lazım. Bu alan duygu ve düşüncelerimiz yansıtması lazım. Hacı Bektaş’ı, Mevlana’yı yansıtması lazım.”

"ELÇİLERE, DOĞU'DAKİ ÜNİVERSİTELERİ GÖSTERİYORUM"

Yurt dışından gelen yabancı elçilerin, görüşecekleri üniversite istediklerinde Doğu'daki üniversiteleri gösterdiğine işaret eden Güllüce “Yeni kurulmuş deve dişi gibi olan hocalarımız var oraları gösteriyorum. Çok da faydalık olduklarını söylüyorlar. Anadolu’da daha önce kurulmuş ama bilinmeyen üniversitelerimizin birer yıldız gibi parladıklarını gördükçe mutlu oluyorum. Coğrafya kaderdir sözünü değiştirmemiz gerekiyor. Coğrafyanın kader olmaması lazım. Herkesin kaderi de eşit olması lazım. O yüzden başka coğrafyalarda olanların hem hoca hem üniversitelerin kaderi eşit olmalı. Cumhuriyetin anlamı da bu zaten.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.