Güllüce: İyi Yapana Saygımız, İyi Yapmayana Da Ciddi Baskımız, Cezamız Olacak

Güllüce: İyi Yapana Saygımız, İyi Yapmayana Da Ciddi Baskımız, Cezamız Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakın İdris Güllüce kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarından seferberlik başlatmalarını istedi. Yapı denetim firmalarına da uyarılarda bulunan Güllüce, "O yüzden yasa çıktı, yapı denetimi olmasıyla ilgili...

Çevre ve Şehircilik Bakın İdris Güllüce kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanlarından seferberlik başlatmalarını istedi. Yapı denetim firmalarına da uyarılarda bulunan Güllüce, "O yüzden yasa çıktı, yapı denetimi olmasıyla ilgili 81 ilimizde var. İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Bakan Güllüce, kentsel dönüşüme dikkat çekti. Bursa'nın deprem bakımından sorunlu bir il olduğunu ifade eden Güllüce, kentsel dönüşüme ağırlık vermek gerektiğini kaydetti. Bursa'da incelemelerde bulunacağını, yapı denetiminin nasıl yapıldığına bakacağını belirten Güllüce, Türkiye'de yapı denetiminin yeterince yapılmadığı algısı oluştuğunu vurguladı.

"YAPANA SAYGIMIZ, YAPMAYANA BASKIMIZ, CEZAMIZ VAR"

Güllüce, şöyle konuştu: "Yapı denetimi iyi yapılıyor algı böyle ise yapı denetimciler bu algıyı değiştirmeleri lazım. Hayır, yapı denetimi yapılmıyor algı doğru ise bizim yapı denetimcileri iyi denetlememiz lazım. Yapı denetimlerini daha ciddi denetlenmeye başladık, başlayacağız. Buradan yapı denetimci arkadaşlara duyuruyorum, yani biz 17 Ağustos'ları bir daha yaşamayalım. O yüzden yasa çıktı, yapı denetimi olmasıyla ilgili 81 ilimizde var. İyi yapana saygımız, iyi yapmayana da ciddi anlamda baskımız, cezamız olacak."

"TÜRKİYE'DE SEFERBERLİK BAŞLATALIM"

"Kentsel dönüşümle ilgili sadece Bursa'da değil Türkiye genelinde bir seferberlik yapmamız lazım" diyen Güllüce, şöyle devam etti: "Çünkü 6,5 milyona yakın binamız, bina stokumuz gayri sıhhi, mühendislik görmemiş, kaliteli değil, eskimiş. O yüzden hem 2023 vizyonuna giden Türkiye'ye yakışmıyor, hem de deprem riski var. O yüzden kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Hiçbir parti ayırmadan söylüyorum, belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsinler, kentsel dönüşüm hazırlıkları yapsınlar, gelsinler birlikte yol haritasını belirleyelim ve Türkiye'de kentsel dönüşüm daha çok olsun. Şuanda bakanlığımıza müracaat sayısı her geçen gün artıyor. Bir hafta önce Gerede ve Ceyhan belediyesi ile protokol imzaladık, bazı yetkiler verdik, bakanlar kuruluna getiriyoruz."

"YASA VAR, BUNLARI BİREBİR UYGULAYACAĞIZ"

Bakan Güllüce, bir gazetecinin, "Yapı denetim firmalarına ne tür bir ceza verilecek?" şeklindeki sorusuna, "Yasa var, bunları birebir uygulayacağız. Ama en büyük ceza da, vatandaşın bizim o firmaya ceza verdiğimizi duyması olacak. Afişe etmeyeceğiz ama bunu piyasa duyuyor, o kapalı bir piyasa. Ama insanlar keşke doğru yapsa da biz de bunu yapmasak. Haksızlık da olmasın, işini düzgün yapan kardeşimiz bir hayli fazla. Ben işini düzgün yapmayanlara söylüyorum. Yapı denetim firmalarının kahir ekseriyeti kötü demiyorum. İyi yapmayanlara bizim sözümüz." diye konuştu.

"EKMEĞİMİZİ DAHA DA BÜYÜTELİM"

Bakan Güllüce, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Bursa'da, çevre bakanlığı, belediye başkanı ve valilik olarak el ele vererek güzel şeyler yapılacağını dile getiren Güllüce, 'Yeşil Bursa'yı kirletmeden koruyan ve geliştiren bir çalışma yapılacağını kaydetti. Güllüce, şunları ifade etti: "Türkiye'de gittikçe vatandaşın ekmeği büyüyor, işsiz sayımız azalıyor, üniversitelerimiz artıyor. Biz şuna çırpınıyoruz, ekmeğimizi daha çok büyütelim. Vatandaşın sofrasındaki ekmek daha çok büyüsün. İşsizimiz, aşsızımız, yoksulumuz, dulumuz, yetimimiz hep gülsün. Dünyanın fesat odakları, yetimimiz gülmesin, yoksulumuz daha çok olsun, ekmeğimiz de küçülsün diye uğraşıyor. Çatlasalar da başaramayacaklar. Bu millet el ele verecek, bu parlayan yıldız olan Türkiye, parlayan yıldız olarak devam edecektir, engelleyemeyeceklerdir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.