Gül'den TBMM'de tarihi konuşma

Gül'den TBMM'de tarihi konuşma

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 24. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşması konusunda, “Teröristlerle kucaklaşmayı meşru gören bir demokrasi dünyada yok” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 24. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarına başladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in açılış konuşmasından sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı.

Tutuklu Vekil Mesajı

Tutuklu vekillerin durumuna değinen Cumhurbaşkanı Gül, ''Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

"Suriye Duruşumuz Tarih Önünde Doğrudur"

Suriye krizine de değinen Cumhurbaşkanı, "Duruşumuz tarih önünde doğrudur" diye konuştu.

"Terör Örgütü Tarihi Bir Yanılgı İçindedir"

Cumhurbaşkanı Gül, son terör saldırılarına da dikkat çekerek, "Terör örgütü Suriye'de yaşananları fırsat sanarak tarihi bir yanılgının içine girmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı'ndan O Kucaklaşmaya Tepki

Terörle mücadelede herkesin birlikteliği hayati önem taşımaktadır” diyen Cumhurbaşkanı, sözü teröristlerle kucaklaşan BDP’li vekillere getirdi.

Gül, “Teröristlerle kucaklaşmayı meşru gören bir demokrasi dünyada yok” dedi.

Kıbrıs Davasına Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs sorununa da dikkat çekerek, “Kıbrıs davasına yönelik dikkat ve alakamızı artırarak sürdürmeliyiz” ifadesini kullandı.

Başkanlık Sistemi Tartışmasına Değindi

AB uyum yasalarına yönelik önceliklerin yeniden tesis edilmelisi gerektiğini ifade eden Gül, başkanlık sistemi tartışmasına da değindi. Cumhurbaşkanı Gül, “Dünyada hem başarılı ve hem de ciddi sıkıntılara yol açan örnekler var” diye konuştu.

Yeni Anayasa İçin Güçlü Mesaj

Sivil anayasa çalışmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Temel hak ve özgürlükleri genişletecek, demokrasimizi kurumsallaştıracak bir anayasa bir an önce hazırlanmalı. Bu çerçevede kimsenin kendisini dışlanmış hissetmeyeceği yeni bir vatandaşlık mukavelesi gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Düşünce Özgürlüğüne Vurgu

Cumhurbaşkanı Gül, "Hiç kimse fikirlerinin medya yoluyla açıklanması yüzünden hapse düşmemelidir" diye konuştu.

“Bize ‘Hasta Adam’ Diyenler Çöktü”

Türkiye ekonomisinin durumunu öven Gül, Avrupa’daki krize dikkat çekerek, “Bizden ‘hasta adam’ olarak bahsedenler çöktü” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül, ekonomi konusuna şu uyarıyı da yaptı:  

“Ekonomide, aşırı özgüven ve rahatlık duygusundan her zaman kaçınılmalı.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.