Güçlü: Yasada Darbenin Cezası İdam, Mahkemenin Kararları Gayet Normal

Güçlü: Yasada Darbenin Cezası İdam, Mahkemenin Kararları Gayet Normal

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Ergenekon davası kararını değerlendirerek, “Hükümetleri, anayasaları askeri yolla lağvetmeye çalışan güçlerin cezası vardır.

Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Ergenekon davası kararını değerlendirerek, “Hükümetleri, anayasaları askeri yolla lağvetmeye çalışan güçlerin cezası vardır. Bu yüzden bu cezaların olması doğal, olması gereken doğal sonuçlar bunlar” dedi.

Türkiye’de hükümetleri yıkma cezasının idam olduğunu vurgulayan Güçlü, “Türkiye’de hükümetleri yıkmanın cezası idamdır. Kaçınılmaz olarak demokrasiyi korumak adına idam cezasının olmaması sevindirici. Bu nedenle söz konusu cezalar oldukça doğal.” diye konuştu.

Ergenekon davasının Türkiye’de demokratikleşme ve askeri vesayetin ortadan kalkması adına önemli bir dava olduğunu belirten Güçlü, “Sonuçlar tartışılabilir. Şu nu biliyorum ki dosyayı tam incelemeden görüş bildirmenin bir hukukçu olarak yanlış olduğunu düşünüyorum. Darbeye teşebbüs belli bir cezaya tabi tutulmalı mı tutulmamalı mı bu da tartışılan konular arasında. En azından darbe girişimlerinin belli cezalar almasına makul bakmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

DARBE ZEMİNİ KEMALİST DEVLET ANLAYIŞINDAN İLERİ GELİYOR

Türkiye’de darbe zeminini Kemalist Devlet anlayışından ileri geldiğini anlatan İbrahim Güçlü, darbe girişimlerinin İttihat ve Terakkiperver’den bu yana var olduğunu söyledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.