Güçlü köprüler kuralım

Güçlü köprüler kuralım

Ali Şevval Grup, Füller Boya Kıbrıs Eğitim Semineri'ne 80 bayisi ile birlikte katıldı. Seminere katılan KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, “Adada 10 binden fazla Konyalı var” dedi

Füller Boya İç Anadolu Bölge Distribütörü Ali Şevval Boya, Kıbrıs seminerine 80 bayisi ile katıldı. Kıbrıs Gazimağusa’da yapılan seminerin açılış yemeğine, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Din işleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen de katıldı. Yemekte konuşan KKTC Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sunat Atun, Türk işadamlarını ada da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; “En kısa sürede ailelerinizle birlikte sizi ada da ağırlamak istiyoruz, Kıbrıs’ın Konya ile bağları çok eskidir, şimdi atalarımızı örnek alarak, Konya ile yeni ve güçlü köprüler kurmamız lazım” dedi.

ADADA 10 BİNDEN FAZLA KONYALI VAR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Anavatan Türkiye’den böylesi nezih bir iş adamı topluluğunu adada ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.  Adanın bugün her zamankinden çok Türkiye ile dayanışma ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak; “Özellikle Konya’dan haftada en azından bir direk uçuşla, Kıbrıs ile Konya’yı buluşturmamız lazım. Konya’nın manevi iklimini Kıbrıs’a taşımamız lazım, ada da yaklaşık 10 binin üzerinde bir Konyalı nüfus yaşıyor. Şimdiler de en çokta ada da Hz. Mevlana’nın hoşgörü iklimini ihtiyacımız var” dedi. Yemekte konuşan Ali Şevval Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz ise, “Sayın Bakanımıza sıcak ilgisi ve desteklerinden dolayı minnettarız, ada ya yatırım yapmak için önümüzdeki süreçte ar-ge çalışmalarımıza hız vereceğiz. Konya’nın ada ile tarihi bağları çok eskilere dayanıyor, Sayın Bakanımızın da dediği gibi Kıbrıs ile yeni köprüler kurmamız lazım” şeklinde konuştu. Üç gün süren Füller Boya Kıbrıs Eğitim Seminerine, Füller Boya Yönetim Kurulu Başkanı Emine Sezgin Aslandok, Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Semih Kısakürek, VAV Yapı Genel Müdürü Hasan Gürbüz, Ali Şevval Grup Finans Müdürü Cüneyt Büyükdere ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.