Gözler Akhisar'da

Gözler Akhisar'da

Basketbol 2. Liginde 5. hafta maçlarında ev sahibi takımların üstünlüğü göze çarparken, ligin tek yenilgisiz takımı Selçuk Üniversitesi liderliğini sürdürdü.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nin beşinci haftasında oynanan maçlarda ev sahibi takımların üstünlüğü vardı. Mackolik.com Uşak Üniversitesi, Ankara deplasmanında Pi Koleji’ne kaybederek sezonun ilk yenilgisini alırken, kendi evinde oynadığı maçta Yeşilgiresun Belediyesi’ni farklı yenen temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi namağlup unvanını ve puan farkı ile zirvedeki yerini korudu. Beş maçın 4’nü kazanarak puan cetvelinde averajla üçüncü durumda bulunan Darüşşafaka toplamda ürettiği 434 sayı ile ligin en skorer takımı olarak dikkat çekti. Aldığı sonuçla namağlup unvanını sürdüren Selçuk Üniversitesi, puanını 10'a çıkardı ve ligin 5'te 5 yapan tek ikibi olarak liderliğini sürdürdü. Sarı-mavililer ligin 6. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk olacak. Önümüzdeki cumartesi günü oynanacak maçın hazırlıklarına bugün başlayacak olan Selçuk Üniversitesi'nde önhemli bir eksik bulunmuyor.

Altıncı sıranın sahibi Best Balıkesir ise potasında 332 sayıya izin vererek savunma ağırlıklı bir oyun sistem ile ilk 5 haftayı geride bıraktı. Yabancı oyuncu performanslarının etkin olduğu ligde Final Gençlik forması giyen Mustafa Güçyetmez, Bandırma Kırmızı potasına 21 sayı bırakarak bu haftanın en etkili Türk oyuncusu oldu. Yabancı oyuncular arasında ise Trabzonspor Basketbol’dan Henry Dobie’nin 20 sayı, 4 ribanud, 8 asist, 3 top çalmalık performansı dikkat çekiciydi.

Beşinci haftanın kazanan takımlarında forma giyen oyuncuların performanslarına bakıldığında; Gelişim Koleji’nin galibiyetinde Micheal Anthony Porrini’nin 15 sayı, 4 ribaund, 6 asistlik performansı önemli rol oynadı. Pi Koleji’nde forma giyen Nenad Delic, 33 dakikada 18 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 2 top çalmalık bir performans gösterirken, Ankara temsilcisinin en etkili simi olarak göze çarptı ve bir anlamda da Mackolik.com Uşak Üniversitesi’nin ilk yenilgisi almasında takımıma önemli katkı verdi.

Lig'in 5. hagftasında alınan sonuçlar ve önümüzdeki haftanın maçları ise şöyle: Gelişim Koleji 75-69 Pertevniyal, Final Gençlik 79-72 Bandırma Kırmızı, Pİ Koleji 77-71 Mackolik.com Uşak Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 88-64 İzmir Büyükşehir Belediyespor, Vestel 66-78 Trabzonspor Basketbol, Best Balıkesir Basketbol 47-58 Akhisar Belediye, Torku Selçuk Üniversitesi 75-58 Yeşilgiresun Belediye, Maliye Milli Piyango 91-82 İstanbulspor. Zorlu hafta dün oynanan Darüşşafaka-Başkent Gençlik karşılaşması ile sona erdi. 6. hafta maçları: Başkent Gençlik-Maliye Milli Piyango, İzmir Büyükşehir Belediyespor-Vestel, Pertevniyal-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yeşilgiresun Belediye-Gelişim Koleji, Trabzonspor Basketbol-Final Gençlik, İstanbulspor-Pİ Koleji, Akhisar Belediye-Torku Selçuk Üniversitesi, Bandırma Kırmızı-Darüşşafaka, Mackolik.com Uşak Üniversitesi-Best Balıkesir Basketbol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.