Gözaltı Tepkisi: 10 Polis Alınıp İki Gün Sonra Bırakılıyor

Gözaltı Tepkisi: 10 Polis Alınıp İki Gün Sonra Bırakılıyor

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Milli Savunma Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, "Bunu hâlâ çözemediniz. Bu neyse paralel anlamadım ben yani." dedi. Bütün ülkenin enerjisinin ortaya konduğunu belirten...

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Milli Savunma Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, "Bunu hâlâ çözemediniz. Bu neyse paralel anlamadım ben yani." dedi. Bütün ülkenin enerjisinin ortaya konduğunu belirten Günal, "Bütün ülkenin enerjisini koydunuz hala inine gireceksiniz. Ne in bulabildiniz ne adam bulabildiniz. 10 tane polis alıyorsunuz iki gün sonra da bırakılıyor. Başka da hiçbir şey yok ortada. Ya varsa yapın. Anlamadım ki 10,5 saat ne konuşuluyor? Veya bizi kandırıyor musunuz?" ifadesini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı ve Sanayi Müsteşarlığı bütçe görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe ile ilgili sunumu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Sunumun ardından milletvekillerin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal söz aldı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının 10,5 saat sürdüğünü, toplantı sonrası yapılan açıklamada yer alan 'legal görünümlü illegal örgüt tanımlaması'nı anlayamadığını belirten Günal, "Arkasından daha siz açıklama yapmadan burada arkadaşlarımızın 'bu, bizi mi kastediyor, kapatacaklar mı?' diye bir çıkışının arkasından... Anlayamadım yani bu MGK’nın işi midir anlayamadım. Kırmızı kitap, beyaz kitap o girdi bu çıktı. Hukuk devleti var Sayın Bakanım, ne yapacaksanız yapın." diye konuştu.

"Bunu hâlâ çözemediniz. Bu neyse paralel anlamadım ben yani. Bütün ülkenin enerjisini koydunuz hala inine gireceksiniz. Ne in bulabildiniz ne adam bulabildiniz." diyen Günal, şöyle devam etti: "10 tane polis alıyorsunuz, iki gün sonra da bırakılıyor. Başka da hiçbir şey yok ortada. Ya varsa yapın. Anlamadım ki 10,5 saat ne konuşuluyor? Veya bizi kandırıyor musunuz? Konuştuklarınızın özetini en azından söylemiyor musunuz? Başka bir şeyler söyleniyor da bize mi söylemiyorsunuz. Genelkurmay Başkanı diyor ki bizim süreçten falan haberimiz yok. Siz diyorsunuz ki ben Bakanım benim var. Niye kamuoyundan gizliyorsunuz. Sonu nereye varacak. Onlar başka birşey söylüyor siz başka birşey söylüyorsunuz."

Karagöz-Hacivat ortaoyunu gibi birşeyin ortada olduğunu vurgulayan Günal, "Orda hakikî paralel devlet kurulmuş. Alan hakimiyeti kurmuş. Çok yerde mahalleleri sokakları çeviriyor. Hala tehditler devam ediyor. Valla biz kafamızı gömüyoruz deve kuş gibi tamam hiçbirşey yok. Tüm gövdemiz dışarda. Dün burada maliyenin önünde vatandaşlar gelmiş bisikletle gösteri yapacaklar. Ona müsaade yok. Ama ortalığı yakıyor yıkıyor arkadaşlar, ellenmesin. Neden, Bakanın talimatı var. Kimle ne müzakeresi yapıyorsunuz? Hani silahlar bırakılacaktı. Öyle demiştiniz. Kimisi kibar kibar söylüyor. Öyle sözleşmemiştik. Böyle protokol yapmamıştık diye. İşiniz gücünüz yok jandarma ile Genelkurmay'ın bağını koparalım. Jandarma zaten size bağlı. Valiye bağlı zaten normalde. Kapatalım o zaman Genelkurmay'ı da askerleri de. Siz memurlar olarak hepsini yaparsınız. (Emniyet) o zaten kapatılıyor. Devletin kurumları birbirine düşman hale geldi. Bunlar şurayı bile dinlemişler dediğiniz için söylüyorum. Kim onlar? Karnımızdan konuşmayalım. Okyanus ötesi paralel diye. Kuklanin sahibini söyleyin." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.