Gökhan Konyaspor’da

Gökhan Konyaspor’da

Konyaspor, ara transfer döneminin son gününde bombaları patlattı. Galatasaraydan Mehmet Batdalı kiralayan yeşil-beyazlılar, Manisaspordan Gökhan Emreciksin ve Boşnak forvet Muammer Salibasiçi renklerine bağladı

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, ara transfer döneminin son gününde bombaları birer birer patlattı. Öncelikle Galatasaray’dan Mehmet Batdal’ı kiralık olarak alan yeşil-beyazlılar, dünde Gökhan Emreciksin ve yaklaşık bir haftadır antrenmanlarda denenen Boşnak futbolcu Muammer Salibasiç’i renklerine bağladı. Konyaspor’un Eskişehir maçının oynandığı akşam Mehmet Batdal’ı renklerine bağladığını açıklaması üzerine dün de Galatasaray kulübü bir açıklama yaparak, Batdal’ın 330 bin TL’lik alacağından vazgeçmesi ile transferin gerçekleştiğini bildirdi.
Ara transfer döneminin son gününde yeşil-beyazlı renklere bağlanan Gökhan Emreciksin, Konya spor kamuoyunu v taraftarları memnun ederken ligde kalma umutlarını da artırdı. Futbol kariyerine Bandırmaspor ile başlayan Gökhan, Ankaragücü’nde gösterdiği performansla 4 büyüklere kendini göstermiş ve Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Mehmet Topuz’un transferi nedeni ile Kayserispor’la takas edilen Gökhan, 2010-2011 futbol sezonuna Manisaspor’da başlamıştı. Ayrıca transfer döneminin son gününde ise Konyaspor forması giyen İbrahim Ege Mersin İdmanyurdu ile anlaştı.
Öte yandan Puan umuduyla gittiği Eskişehir deplasmanında rakibine tek golle yenilerek 15 puanla yeniden tehlike hattında yer alan yeşil-beyazlı takımda moraller bozuldu. Ara transferde kadrosunu 9 futbolcuyla güçlendiren ve ilik yarıya oranla daha iyi futbol oynamasına karşın gol yollarında etkili olamayan Konyaspor’da yenilgi, teknik direktör Ziya Doğan tarafından konsantrasyon eksikliğine bağlandı. Yöneticiler ise, iyi oyunun sonucunu alamadıklarını, maçın normal sonucunun beraberlik olduğunu dile getirdiler.   
KONYASPOR’U DAHA İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ
İyi mücadele ettikleri maçta Eskişehirspor’a karşı şanssız bir şekilde kaybettiklerini ve bunun için çok üzgün olduklarını ifade eden tecrübeli Konyasporlu futbolculardan Barbaros Bahadır Barut, takım olarak her geçen gün iyi gittiklerini ve alacakları başarılı sonuçlarla Konyaspor’u daha iyi yerlere taşıyacaklarına inandığını söyledi. Eskişehirspor maçı ile ilgili görüşlerini açıklayan Barbaros, “Hocamızın bize verdiği taktikleri maçın son bölümlerinde yerine getiremedik. Topun bizde kalmasını fazla sağlayamadık. Ondan dolayı Eskişehirspor daha fazla üzerimize geldi. Tabiki iyi mücadele ettik ve elimizden geleni yaptığımızı herkes gördü. Ama son dakikalarda yan toptan öyle bir gol yediğimiz için çok üzgünüz. Ama iyi sinyaller veriyoruz ve Konyaspor’u bulunduğu kötü durumdan bir an önce kurtaracağımıza da inanıyoruz. Takımımızda her şey çok iyi durumda. İnşallah ilerleyen haftalarda daha da iyi yerlere geleceğiz” dedi.
KAZANMAYA BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR
Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, alınacak 1 puanın bile kalan haftalar için büyük moral motivasyon olacağı maçta Eskişehirspor’a son dakikalarda gelen gol ile kaybettikleri için üzgün olduklarını söylerken, bir an önce kazanmaya başlamak istediklerini bunun içinde Gaziantepspor maçının final niteliğinde olduğunu ifade etti. Eskişehirspor karşısında maça çok iyi başladıklarını belirten Cengiz Yönet, “Oyunun belirli dönemlerinde etkili futbol oynadık. Herkes elinden gelen mücadeleyi gösterdi. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Net gol pozisyonları bulduk. Ancak futbol şansı yanımızda değildi ve bazı pozisyonlarda top bizi sevmedi. Rakibin golü son dakikalarda geldiği için kalan zaman puan almamıza yetmedi. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Her geçen hafta ligin boyu biraz daha kısalıyor. Takımımızın maç kazanması için gol bulması lazım. Bizim artık kalan haftalarda kazanabildiğimiz kadar maç kazanmamız gerekiyor. Alınan her puanın önemi olduğunu biliyoruz ama bir noktada bu puanlarında yeterli olmayacağını göz önünde bulundurarak maç kazanmaya başlamamız lazım. Konyaspor güçlenen kadrosuyla çok iyi mücadele eden bir takım oldu. Ama maalesef çok iyi mücadele edene ve iyi oynayana puan vermiyorlar. Gol atıp kazanana puan veriyorlar. Bizim kazanmaya iyi oyun ve mücadeleden daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Eskişehirspor maçından alınacak 1 puan bizi çok ümitlendirecek ve takımımıza da çok iyi moral olacaktı. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Kalan haftalarda elimizden geleni yaparak Konyaspor’u Spor Toto Süper Lig’de tutacağız” dedi.
Spor Toto Süper ligde, zirve ve dipte yarış kızıştı. 19. hafta geride kalırken, İstanbul deplasmanından puansız dönen Trabzonspor liderliğini sürdürdü. Dipte ise Bucaspor umutlandı. Sarı ve kırmızı kartlarda ise artış oldu. Trabzonspor’un 5 puanla farkla lider olarak girdiği 19. hafta da, zirvenin en karlı takımları Bursaspor ve Fenerbahçe oldu. Derbi maçta Fenerbahçe’ye yenilen Trabzonspor 43 puanda kalırken, Galatasaray’ı 2 golle geçen Bursaspor ise puanını 41’e yükselterek aradaki farkı 2 puana indirdi.. Fenerbahçe ise Trabzon galibiyetiyle 39 puanla 3. sırada yer aldı. Ligde daha sonra 36 puanlı Kayserispor yer alırken, Beşiktaş ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında beklenmedik bir yenilgi alarak haftayı 31 puanla 5. sırada kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.